Connect with us

Amerika

POTERNICA ZA TRAMPA: Bogati republikanci obećali 50 miliona $ kongresmenima i senatorima GOP koji budu podržali impičment!

Published

on

Grupa bogatih republikanaca koji su protiv Trampa obećala je da će prikupiti 50 miliona dolara za pomoć u izboru poslanika Republikanske partije koji glasaju za opoziv ili uklanjanje predsednika Trampa sa funkcije..

Napori nove grupe, Republikanskog projekta odgovornosti, usmereni su ka pružanju političke zaštite zakonodavcima GOP-a koji možda teže impičmentu, ali se plaše potencijalne odmazde Trampa i njegovih pristalica.

„Želimo da poručimo bilo kojem republikancu koji glasa za opoziv ili uklanjanje Donalda Trampa: Nećete ostati sami. Pomoći ćemo vam u rešavanju primarnih izazova“, rekao je Bil Kristol, predsednik odbora. „I pre nego što se pojave izazovi, mi ćemo vam pomoći da objasnite vaš glas biračima. Dakle, uradi pravu stvar. Mi ćemo držati tvoja leđa. “

Taj njihov napor dolazi dok se Predstavnički dom sprema za glasanje o članku o impičmentu koji optužuje Trampa za njegovu ulogu u podsticanju njegovih pristalica na napad na Kapitola prošle nedelje. Pet ljudi, među kojima je i policajac, umrlo je usred nereda.

Izvor: NewsBreak Foto: DeviantArt

Advertisement