Chicago, IL
37°
Cloudy
5:59 am7:38 pm CDT
Feels like: 34°F
Wind: 7mph WNW
Humidity: 54%
Pressure: 30.2"Hg
UV index: 0
5 am6 am7 am8 am9 am
36°F
36°F
36°F
39°F
43°F
MonTueWedThuFri
64°F / 52°F
61°F / 37°F
43°F / 37°F
55°F / 46°F
57°F / 57°F

Published 1 year ago

By admin

“POŠTUJTE NAŠE VREDNOSTI”: Katar odbrusio Amerikancu kome je zabranjen ulazak na stadion sa LGBTQ majicom!

Amerikanac je pokušao da na stadion uđe u majici na kojoj su bile dugine boje. Želeo je na taj način da pruži podršku LGBT populaciji. Ali…

Obezbeđenje na ulazu u stadion mu nije dozvolilo da uđe i gleda meč SAD – Vels. U eri društvenih mreža, Amerikanac je brzo “tvitovao” i opisao situaciju u kojoj se nalazi, ali ništa mu to nije pomoglo.

– Obezbeđenje je odbilo da me pusti na stadion na meč SAD – Vels. Moraš da promeniš majcu. Ovo nije dozvoljeno – napisao je on na društvenim mrežama.

Ništa mu to nije donelo, osim što je navukao gnev tamošnjeg stanovništva koje je insistiralo da je prirodno poštovati pravila zemlje u kojoj se nalazi.

Jedan od onih koji se oglasio jeste i Najef bin Nahar, direktor “Kaldon centra za društveno humanističke nauke Univerziteta u Kataru” koji je napisao:

– Kao neko iz Katara, ponosan sam na ono što se desilo. Ne znam da li zapadnjaci shvataju da njihove vrednosti nisu univerzalne. Postoje druge kulture sa drugačijim vrednostima koje bi trebalo da se poštuju. Hajde da ne zaboravimo da zapad nije “glasnik humanosti”.

Ovo Svetsko prvenstvo prati dosta kontroverzi, ali jedna od ključnih je kršenje ljudskih prava, posebno zbog odnosa prema homoseksualnosti.

Izvor: Kurir Foto: Twitter

YOU MAY LIKE