Chicago
28°
Sunny
7:01 am5:06 pm CST
Feels like: 18°F
Wind: 16mph WNW
Humidity: 55%
Pressure: 30.24"Hg
UV index: 0
FriSatSun
10/7°F
39/32°F
39/27°F

Published 11:25

By admin

POŠTAR ZA DLAKU UMAKAO ZVERI: Krenuo na posao, pa jedva spasio živu glavu od medveda! (FOTO)

Prava drama odigrala se u selu Vrletnica podno planine Golije u blizini Ivanjice. Poštar, Dalibor Pantović dok je bio na radnom zadatku susreo se oči u oči sa medevedom, dok je šumskim putem išao do domaćinstava da odnese poštu.

“Čuo sam neko šuštanje u šumi, kad sam pogledao ka tom pravcu ispred mene je izašao medved. Sivkast, srednje veličine. Ja sam se u prvi mah potpuno odsekao, od straha sam glasno počeo da vičem i dozivam u pomoć”, rekao je za RINU Dalibor.

Upravo je to bila greška, jer je medved poštara shvatio kao potencijalnu opasnost i brzim koracima je krenuo ka njemu.

“Sekunde su bile u pitanju, počeo sam da trčim koliko me noge nose, više se nisam ni okretao. Taj osećaj ne može da se opiše rečima, nisam stajao dok nisam dotrčao do prvih kuća. Tek tada sam se okrenuo i video da ga nema iza mene. Seo sam kod meštana, dali su mi vodu i šećer da se povratim. Razmišljao sam samo o tome kako ipak izvukoh živu glavu. Smirio sam se, ali koliko sam brzo trčao imam strašnu upalu mišića”, priča Dalibor.

Golija je poznata kao stanište medveda, pa je i sam Dalibor pešačeći planinskim selima imao često priliku da vidi medveđe stope i tragove na zemlji, kao i meštani, ali nikad do sada se nije susreo oči u oči sa ovom šumskom životinjom.

Po svemu sudeći, ove životinje poprilično su se oslobodile kad je u pitanju kretanje i prilazak naseljenim mestima. Od kad su se početkom ove godine probudili iz ziskog sna, medvedi su već nekoliko puta imali susret sa meštanima pojedinih sela oko Nove Varoši, Topole, Ljiga a sada i Ivanjice.

Izvor: RINA
Foto: RINA

YOU MAY LIKE

KOLUMNA, KOVAČEVIĆ: Đokovićev put kojim se ređe ide, popločan očevim glupostima, našim kompleksima i svetskom zaverom
BRITANSKI NOVINAR OPISAO NOLETOV PUT DO VRHA: "Diskvalifikovan, zabranjen, deportovan" i na kraju najbolji!
MILVOKI PROSLAVIO SVETOG SAVU: Patrijarh Porfirije poručio roditeljima: "Ne učite decu samo da budu Srbi..." (FOTO+VIDEO)
SRBIN KOJI RADI ZA FBI OTKRIVA KAKO IZGLEDA NJEGOV ŽIVOT: Ne spava po 9 dana, govori 10 jezika i pravi je genije!
"BOŽJA PRAVDA PRED OČIMA BILA GEJTSA": Čuveni španski pisac tekstom podigao spomenik Đokoviću!
PATRIJARH STIGAO U ČIKAGO, DOČEKALA GA DECA I PESMA: "Najveće moje zadovoljstvo je susret sa braćom i sestrama, susret sa ljudima"
IVANIŠEVIĆ OTVORIO DUŠU: Nole može da urla i da me psuje, ali mora da pobeđuje, i ja sam bio lud!
PREDRAG SVE ODUŠEVIO DUHOVITIM PESMAMA: Mladi Trebinjac piše poeziju, svira gusle, jaše konje i poručuje: U selu je spas! (VIDEO)