Chicago
73°
Mostly Cloudy
6:37 am6:48 pm CDT
Feels like: 73°F
Wind: 7mph E
Humidity: 66%
Pressure: 30.08"Hg
UV index: 0
SatSunMon
73/59°F
70/63°F
70/61°F

Published 2 months ago

By Serbian Times

POSLUŠALA SVOJE SRCE: Sara je završila medicinu i umesto u Kuvajt otišla u Šabac, a ovo je razlog! (FOTO)

Nakon završenih studija medicine u Rusiji, Sara Rijahi odlučila je da se umesto povratka u Kuvajt u kojem je odrasla, preseli u Šabac, rodni grad svoje majke. Od februara, mlada doktorka radi u Urgentnom prijemu šabačke bolnice. Govori nekoliko stranih jezika, ali joj je srpski najdraži. Rođena je u Jordanu, odrasla je u Kuvajtu, a sada živi i radi u Šapcu.

-Lepo je, nije loše tamo. Ali ipak, više mi se ovde sviđa. Naš narod. Dom moj. Super je ovde. Ipak je svoja država mnogo bolja nego tuđa. Malo mi je gramatika bila teža. Ja od kada sam dete pričam srpski kod kuće, tako da mi nije bilo toliko strašno – navodi dr Sara Rijahi iz Šapca.

Nakon stažiranja dobila posao u Urgentnom

Želja da studira u Srbiji nije joj se ispunila, ali jeste da u njoj živi. Nakon stažiranja, posao je dobila u Urgentnom.

-Snalazi se dobro, ima dobar izgovor. Neke joj reči nekad malo zapnu, pa onda malo pomognemo – kaže dr Marija Simić iz Šapca i dodaje:

-Mogu slobodno da kažem da mi je Sara ovde omiljena koleginica na Urgentnom. Zajedno ulazimo u posao, konsultujemo se međusobno, tako da lepo se slažemo.

-Upoznali su se ovde na fakultetu u Beogradu, pa su se venčali ovde. Otišli su u Jordan, tamo sam se ja rodila. Kad sam napunila tri godine onda sam otišla u Kuvajt, tamo sam i osnovnu i srednju školu završila i onda sam otišla u Rusiju da studiram i onda sam se vratila ovde – priča svoj put dr Sara Rijahi. Na pitanje – kako je u Srbiji, odgovara: “Lepo, baš onako kako sam zamišljala.”

Mlada doktorka voli hirurgiju. U Kuvajt sada ide samo u goste, a u Srbiji planira i specijalizaciju.

PROČITAJTE VIŠE:

VRATILA IM OSMEH NA LICE: Jovana upisala stomatologiju, pa se na ovaj način odužila mami i baki! (VIDEO)

APEL SRPSKE CRKVE U DOMINIKANI: “Podigli smo hram, molimo sve u Americi, Srbiju i svetu da nam pomognu da ga završimo!”

“U SRCU BALKANA, ZEMLJA PONOSNA”: Pitali smo veštačku inteligenciju da napiše pesmu o Srbiji, a ovo je rezultat!

Izvor: Blic
Foto: Printscreen RTS

YOU MAY LIKE