Chicago
66°
Cloudy
6:44 am6:38 pm CDT
Feels like: 66°F
Wind: 7mph ENE
Humidity: 88%
Pressure: 30.04"Hg
UV index: 0
FriSatSun
70/59°F
77/63°F
77/63°F

Published 3 weeks ago

By Serbian Times

POSLEDNJI STEPENIK PRED OSKARA: Bjelini “Čuvari formule” u glavnom programu prestižnog američkog festivala! (VIDEO)

Prestižna nagrada Varajati magazina na najvećem evropskom festivalu u Lokarnu otvorila je vrata za međunarodnu prepoznatljivost novog filma Dragana Bjelogrlića „Čuvari formule“. Odmah nakon prikazivanja na Piaca Grande i nagrade publike u Sarajevu, usledili su pozivi za najveće svetske festivale.

Već tokom ove jeseni „Čuvari“će otvoriti festivale u Talinu i Ljubaljani, a odmah nakan toga film će svečano zatvoriti i festival u Zagrebu.

Poseban uspeh predstavlja i činjenica da su „Čuvari formule“uvršteni u glavni program Međunarodnog filmskog festivala u Palm Springsu, koji predstavlja neformalnu „odskočnu dasku“ za filmove koji pretenduju za najprestižniju filmsku nagradu Oskar.

PROČITAJTE VIŠE:

Pre međunarodnih festivala, ekupu filma “Čuvari formule”, očekuje velika beogradska premijera koja je zakazana je za 24. oktobar u MTS dvorani, nakom čega će gledaoci u zemlji i regionu imati priliku da pogledaju najnovije ostvarenje Dragana Bjelogrlića.

Ova jedinstvena priča koju kao scenaristi potpisuju Vuk Ršumović uz Ognjena Sviličića i Dragana Bjelogrlića, rađena je prema romanu „Slučaj Vinča“ profesora Gorana Milašinovića. Autorski tim predvođen Bjelogrlićem kao rediteljem, čine direktor fotografije Ivan Kostić, montažerka Milena Predić, scenografkinje Jelena Sopić i Jovana Cvetković, kostimografkinja Marina Vukasović Medenica, kompozitor Aleksandar Ranđelović, dok izvršnu produkciju potpisuje Goran Bjelogrlić.

U naslovnim ulogama gledaćemo Radivoja Rašu Bukvića, kao i proslavljene francuske glumce Aleksisa Manentija, Oliviea Bartelemija i Ane Sara. Direktora instituta Vinča Pavla Savića igraće Predrag Miki Manojlović, a šefa državne bezbednosti SFRJ Leku Rankovića – Dragan Bjelogrlić. Uloge mladih jugoslovenskih naučnika reditelj je dodelio Jovanu Jovanoviću, Alisi Radaković i Ognjenu Mićoviću.

Iza ovog originalnog projekta stoje produkcijske kuće CobraFilm i United Media, uz podršku Euroimages, Creative Europe Media, Ministarstva kulture Republike Srbije, kao i Filmskih centara Srbije, Crne Gore, Slovenije i Severne Makedonije, a bioskopska distribucija je poverena kompaniji Art Vista.

POVEZANE TEME:

“MAESTRALNO OSTVARENJE BJELOGRLIĆA”: Čuveni američki magazin objavio neverovatnu kritiku “Čuvara formule”!

IZGUBLJENI FILM NEBOJŠE GLOGOVCA: Trebalo da izađe 2015., glume svi velikani, a premijera se i dalje odlaže! (VIDEO)

BAJAGA I INSTRUKTORI UŠLI U UDŽBENIKE: Ovaj legendarni hit se našao u programu za 4. godinu gimnazije! (FOTO, VIDEO)

Izvor: N1
Foto: Aleksandar Letić, Nebojša Babić

YOU MAY LIKE