Chicago
36°
Ведро
6:56 am4:21 pm CST
Осећај: 28°F
Ветар: 10mph SW
Влажност: 74%
Притисак: 29.94"Hg
УВ индекс: 0
ЧетПетСуб
50/39°F
43/39°F
45/37°F

Published 1 sedmica ranije

By Serbian Times

POSLEDNJI POZDRAV LAUŠEVIĆU NA NOVOM GROBLJU: Slavni glumac ispraćen uz plač i stihove „Jeleni umiru sami“! (FOTO)

Glumac Žarko Laušević preminuo je 15. novembra usled teške bolesti u 63. godini. Danas su se na Novom groblju u Beogradu prijatelji i porodica poslednji put podravili sa njim.

Ispraćaju za kremaciju je prethodila komemoracija koja se održala u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

Prijatelji su doneli bele i crvene ruže

Među prvima na sahranu stigli su: Marija Vicković, Radoš Bajić, Andrija Milošević, Nedeljko Bajić, Viktor Savić, Olivera Viktorović, Jana Bjelica, Nemanja Bjelica, Miki Manojlović, Nebojša Dugalić, Vesna Trivalić, Irfan Mensur, Milan Marić, Petar Benčina, Vesna Čipčić, Branka Petrić, Siniša Kovačević, Ljiljana Blagojević, Dragan Bjelogrlić, Boda Ninković, Nela Mihajlović, Sloboda Mićalović, Vojin Ćetković, Nataša Ninković, Dejan Lutkić.

Glumci su za svog velikog prijatelja i kolegu nosili bele i crvene ruže, mnogi misle da je to simbolika za njegovu ulogu Petra u filmu “Oficir sa ružom” u kojem je u vek nosio dve ruže, jednu za Ljiljanu, drugu za Matildu. Za tu ulogu, Laušević je dobio Zlatnu Arenu u Puli 1987. godine.

Supruga Anita sa Lauševićevom decom Asjom, Janom i Dušanom u kapeli primala je saučešće.

Porodica i prijatelji u suzama

Voljeni glumac Žarko Laušević ispraćen je uz pesme „Jeleni umiru sami“, „My Way“, „Zlatni dan“, kao i „Dance Me to the End of Love“ koje je izvodio hor u kapeli, a sve prisutne savladale su emocije i mnogi su briznuli u plač, među njima i glumice Vesna Trivalić, Nataša Ninković…

Kako Kurir saznaje na ispraćaju za kremaciju Žarka Lauševića, nije služeno opelo na zahtev njegove porodice.

Glumac Nebojša Dugalić uputio poslednje zbogom kraj kovčega

Kraj kovčega, poslednje zbogom Žarku Lauševiću uputio je glumac Nebojša Dugalić:

– Toliko je nas koji smo bili opčinjeni tvojim darom. Kao da si bio predodređen da se sve drame odviju u tebi. U svakoj sceni sa tobom, bio sam više očaran kao gledalac nego kao partner. Nijedna tvoja uloga nije bila ista. Bio si renesansan i svestran u svemu što si radio, glumeći, pišući, slikajući. Otmenost u davanju drugome, takva je bila tvoja umetnost. Svako vreme s tobom bilo je pretesno. Hvala ti beskrajno na svemu, Žare naš dragi – kazao je Dugalić, a njegove reči ispratila je pesma iz „Sivog doma“ – „Sve što želim u ovom trenutku“ uz stihove „Idi, idi iz života moga“…

Žarko Lušević ispraćen je na večni počinak uz stihove „Tamo, tamo da putujem“ iz pesme „Odlazak“ koju je otpevao svojevremeno u filmu „Stela“.

PROČITAJTE VIŠE:

KOLEGE SE OPROSTILE OD LAUŠEVIĆA: Komemoracija legendarnom glumcu održana u Jugoslovenskom dramskom pozorištu!

ZAUVEK OBELEŽIO SRPSKI FILM: Ovo su legendarne uloge po kojima ćemo pamtiti Žarka Lauševića! (VIDEO)

GODINA PROĐE, DAN NIKAD: Kako je došlo do tragedije koja je zauvek promenila život Žarka Lauševića!

Izvor: Kurir/Nova.rs
Foto: DAMIR DERVIŠAGIĆ/ AMIR HAMZAGIĆ, Nova.rs

YOU MAY LIKE