Connect with us

Srbija

POSLEDNJA VEST: Grčka otvorila granice za Srbe

Published

on

Vlada Grčke donela je odluku kasno večeras da dozvoli prelazak granice za državljane Srbije između Bugarske i Grčke.

Milan Vukosavljević, konzul Srbije u Atini, je potvrdio za “Novosti” da naši turisti polako prelaze granični prelaz i kreću se ka letovalištima.

Kako se saznaje, Vlada Srbije bi trebalo sutra u toku dana da dobije papir koji bi garantovao svim Srbima da prelaze granicu između Bugarske i Grčke.

Posle celodnevnih razgovora sa zvaničnicima Grčke, obavestili su me večeras da će početi da puštaju naše građane preko bugarsko-grčke granice – rekao je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić za “Blic”.

Igor Milanović, jedan od putnika koji je krenuo u Grčku, posle ove vesti izjavio je za Kurir da je Srbima, među kojima ima onih koji su skoro 12 sati čekali da uđu u Grčku, konačno laknulo.

– Na granici sa Grčkom ima oko 300 Srba, odnosno oko stotinak vozila i svi su jako srećni što se ova situacija konačno rešila. U kolima smo, nekoliko vozila je već ušlo u Grčku.

Namučili smo se čekajući, ali najbitnije je da je sve u redu i da su nam ipak dozvolili da uđemo – rekao je Milanović koji je u Grčku krenuo sa suprugom i devetomesečnom bebom.

Izvor: Kurir.rs Foto: Greeka.com

Advertisement