Chicago
32°
Sunny
6:38 am7:12 pm CDT
Feels like: 25°F
Wind: 9mph ENE
Humidity: 53%
Pressure: 30.32"Hg
UV index: 0
ThuFriSat
52/48°F
61/37°F
41/30°F

Published 2 months ago

By Serbian Times

POSLE DVE GODINE SUSPENZIJE: Fejsbuk i Instagram vraćaju naloge Donaldu Trampu!

Kompanija Meta saopštila je da će dozvoliti bivšem predsedniku SAD Donaldu Trampu povratak na Fejsbuk i Instagram nakon dvogodišnje zabrane pristupa tim platformama.

Meta će dozvoliti Trampu da se vrati “u narednim nedeljama”, ali “sa novim zaštitnim ogradama koje će sprečiti ponavljanje prekršaja”, napisao je predsednik za globalne poslove Nik Kleg.

“Kao i svaki drugi korisnik Fejsbuka ili Instagrama, gospodin Tramp podleže standardima naše zajednice”, napisao je Kleg.

Kleg ističe da u slučaju da Tramp objavi sadržaje koji krše pravila, taj sadržaj će biti uklonjen i biće suspendovan na period između mesec dana i dve godine, u zavisnosti od težine kršenja pravila.

Trampu je suspendovan nalog sa Meta platformi nakon nereda na Kapitolu 6. januara 2021.

Kleg je rekao da je suspenzija “vanredna odluka doneta u vanrednim okolnostima” i da je Meta odmerila odluku o tome “da li ostaju takve vanredne okolnosti i da li je produženje suspenzije preko prvobitnog dvogodišnjeg perioda opravdano”.

PRATITE NAS I NA FEJSBUKU:

Kompanija je odlučila da njene platforme budu dostupne za “otvorenu, javnu i demokratsku debatu” i da bi korisnici “trebalo da mogu da čuju bivšeg predsednika SAD i ponovo proglašenog kandidata za tu funkciju”, rekao je Kleg.

“Javnost bi trebalo da ima mogućnost da čuje šta njihovi političari govore – dobro, loše i ružno – kako bi mogli da donose informisane odluke”, dodaje Kleg.

Iako je nejasno da li će bivši predsednik SAD ponovo početi da objavljuje na platformi, u pismu koje je iz njegovog štaba poslato Meti je nagovešteno da ima želju da se vrati.

“Verujemo da je zabrana naloga predsednika Trampa na Fejsbuku dramatično iskrivila i inhibirala javni diskurs”, navodi se u pismu.

Objavljujući odluku, Kleg je rekao da će Metine “zaštitne ograde” uključivati preduzimanje mera protiv sadržaja koji direktno ne krši standarde njihove zajednice, ali “doprinosi vrsti rizika koji se materijalizovao 6. januara, kao što je sadržaj koji delegitimiše predstojeće izbore ili je vezano za Kjuanon”.

Meta “može da graniči distribuciju takvih postova, a u ponovljenim slučajevima može privremeno ograničiti pristup našim alatima za oglašavanje”, rekao je Kleg, ili da “ukloniti dugme za ponovno deljenje” objava.

Tramp je na vest odgovorio kratkom izjavom na Truth Social-u rekavši da “tako nešto ne bi trebalo da se ponovi aktuelnom predsedniku”, ali nije naveo da li će se i kada vratiti na platformu.

POVEZANE TEME:

PRETI MU 20 GODINA ROBIJE: Muškarac koji je podigao noge na sto Nensi Pelosi proglašen krivim!

GORELA STAMBENA ZGRADA U ČIKAGU: Stradala jedna osoba, osam povređenih!

IGRA NA NEURAČUNLJIVOST: Brajan Volš izluđuje čuvare u zatvoru, sumnjaju da je sve predstava!

Izvor: RTS
Foto: Printscreen YouTube / CNBC Television

YOU MAY LIKE

SRBIN KAMIONDŽIJA PREŽIVEO STRAŠNU NESREĆU U AMERICI: Aleksandru davali samo 10% šansi da preživi, ali on je uspeo, tri ćerke ga čekaju da se vrati kući!
DIRLJIVA ISPOVEST ANE IZ ČIKAGA: Prešla je težak put da bi ostvarila svoje snove - postala majka i glumica (VIDEO)
"NE UŽIVAM VIŠE U KOŠARCI, IMAM PUNO PROBLEMA": Luka Dončić neprepoznatljiv, otvorio dušu i iskreno priznao! (VIDEO)
GUDELJ JE 5 MINUTA BIO KLINIČKI MRTAV: Lekari spasili život srpskom fudbaleru, evo u kakvom je sada stanju!
USTAŠAMA U INAT: Hrvatska poslanica pocepala „srpsko stablo“ i postala heroj dana!
PONOS DIJASPORE: Srpkinja iz Las Vegasa proglašena za najlepšu tinejdžerku Amerike! (FOTO, VIDEO)
UHAPŠEN OTAC MONSTRUM SA ZVEZDARE: Policija uhvatila muškarca koji je ćerku (8) držao u kadi!
ANA JE SUPER-MAMA: Barata svim vrstama oružja, ima petoro dece i sva imaju neobična srpska imena! (VIDEO)