Chicago, IL
61°
Partly Cloudy
6:30 am5:36 pm CST
Feels like: 61°F
Wind: 9mph S
Humidity: 41%
Pressure: 29.54"Hg
UV index: 0
10 pm11 pm12 am1 am2 am
61°F
59°F
55°F
55°F
55°F
TueWedThuFriSat
68°F / 27°F
34°F / 21°F
46°F / 32°F
48°F / 37°F
59°F / 48°F

Published 1 year ago

By admin

POSLE 22 GODINE: Er Srbija uspostavlja direktan let do Kine jednom nedeljno!

Er Srbija će od 9. decembra uspostaviti direktan avio-saobraćaj između Beograda i Tjenđina, četvrtog najvećeg grada u Narodnoj Republici Kini, saopšteno je iz nacionalne avio-kompanije.

Kako se objašnjava u saopštenju, usled trenutnih kovid-19 ograničenja, letovi između dva grada obavljaće se jednom nedeljno i to od Beograda do Tjenđina petkom, dok će se povratni letovi od najveće luke u severnom delu Kine do srpske prestonice obavljati nedeljom.

Na taj način, nacionalna avio-kompanija ponovo uspostavlja direktne letove do NR Kine posle 22 godine, odnosno od oktobra 2000. godine, kada je tadašnji JAT poslednji put leteo za Peking, podseća se u saopštenju.

Er Srbija će, kako se dodaje, biti jedina evropska avio-kompanija koja leti iz Tjenđina i jedna od samo nekoliko evropskih kompanija koje u ovom trenutku imaju direktne letove do NR Kine.

Letovi između Beograda i Tjenđina obavljaće se avionima erbas A330 iz dugolinijske flote Er Srbije, a prosečno trajanje leta je 10 časova od Beograda do Tjenđina i 12 časova od Tjenđina do Beograda.

Avio-karte za putovanja između Beograda i Tjenđina već su u prodaji i mogu se kupiti po ceni počev od 649 evra po smeru, odnosno počev od 1.086 evra za povratnu kartu u ekonomskoj klasi, sa uključenim svim pripadajućim taksama.

Er Srbija se nada i letovima ka Pekingu i Šangaju

Generalni direktor Er Srbije Jirži Marek rekao je da se ambicije nacionalne avio-kompanije u vezi sa letovima do Kine ovim ne završavaju.

„Nadamo se da ćemo u skoroj budućnosti našu mrežu proširiti i drugim strateški važnim gradovima, poput Pekinga i Šangaja, Nastavićemo da pažljivo pratimo ograničenja u vezi sa kovidom-19 i spremno ćemo reagovati na nove mogućnosti, kada prestanu ograničenja,“ rekao je Marek.

On je dodao da „vreme koje će avioni Er Srbije provoditi u Tjenđinu između dva leta nije optimalno i rezultat je različitih kovid-19 ograničenja koja su još uvek na snazi.“

„Nastojaćemo da to poboljšamo u budućnosti, čim takva opcija postane dostupna“, istakao je generalni direktor Er Srbije.

Tjenđin je grad na severoistoku Kine od preko 14 miliona stanovnika na obali Bohajskog mora, koje je ogranak Žutog mora. Taj grad je glavna luka putem koje se snabdeva kineska prestonica Peking i najznačajnija luka na severu Kine. Od Tjenđina do Pekinga postoji pruga duga 117 kilometara kojom saobraćaju brzi vozovi i kojom se između dva grada stiže za oko 30 minuta. Tjenđin je važno saobraćajno i trgovinsko čvorište još od 13. veka, a u gradu su prisutne građevine savremenog, tradicionalnog kineskog i evropskog stila.

Danas je Tjenđin izuzetno važan industrijski i finansijski centar, koji pored Pekinga, Šangaja i Čongćinga, ima specijalni status u NR Kini, odnosno nalazi se pod direktnom upravom Vlade NR Kine, navodi se u saopštenju Er Srbije.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: N1
Foto: Air Serbia, Pexels

YOU MAY LIKE