Chicago, IL
72°
Mostly Cloudy
6:07 am7:33 pm CDT
Feels like: 72°F
Wind: 18mph ESE
Humidity: 56%
Pressure: 29.77"Hg
UV index: 2
5 pm6 pm7 pm8 pm9 pm
72°F
73°F
70°F
70°F
68°F
WedThuFriSatSun
66°F / 48°F
55°F / 43°F
55°F / 39°F
50°F / 37°F
54°F / 41°F

Published 2 years ago

By admin

PORODICA LONČAR DOČEKALA PRAVDU: Ubica Srbina iz Amerike osuđen na doživotnu robiju!

Posle emotivnog dvosatnog saslušanja američki sud je potvrdio – Džozefus Dejvis ostatak života provešće u zatvoru, jer je 2021. godine ubio mladog Srbina Milana Lončara (25), dok je ovaj šetao svog psa u naselju Breveritaun u Filadelfiji.

Tokom saslušanja, u petak, sudija Barbara A. Mekdermot pročitala je 25 pisama koje su poslali porodica i prijatelji u kojima se detaljno opisuje kako je Lončareva smrt uticala na njihove živote. Svi su ga opisali kao brižnog i punog ljubavi, „najbolju osobu koju su ikada upoznali“.

Jelena Lončar (28) rekla je da od bratovljeve smrti nije mogla da radi više od 20 sati nedeljno. Odselila se iz Filadelfije.

„Bol i strah od nasilja i smrti su previše jaki da bih podnela život u Filadelfiji“, rekla je Jelena.

Na saslušanju i izjašnjavanju o krivici ubica Dejvis je, kako su juče preneli mediji u Americi, “pokazao malo emocija” dok se pojavio na sudu preko “Zum” platforme iz industrijskog popravnog centra u ovom gradu.

“Zurio je u kameru i, povremeno, zevao. U završnoj reči rekao je da je nevin i da su ga porotnici proglasili krivim na osnovu odeće. Moja rasa je, možda, odigrala ulogu”, prenete su Dejvisove reči.

Džozefus Dejvis je osuđen za pljačku i drugostepeno ubistvo mladog Srbina. Milan Lončar rođen je u Vejnu, u porodici Zorana Lončara iz Batajnice i Ejmi Launsberi. Bio je diplomac Univerziteta Templ i tek zaposlen kao stručnjak. Dejvis je sredinom januara 2021. pucao u Lončara nakon što je pokušao da mu ukrade novčanik. A zatim je pobegao sa saučesnikom dok je Lončar ležao krvareći do smrti nasred ulice.

Ubistvo je zabeležio video-snimak sa obližnjih objekata i on je bio ključni dokaz na Dejvisovom dvodnevnom suđenju. Iako tužilac nije imao očevice zločina, rekao je da “se na snimku vidi kako ubica nosi prepoznatljive cipele i blistavi kaiš”.

“Nikada nećete zaboraviti taj kaiš i te patike”, rekla je tužilac Džoan Peskatore.

“Srećna sam što je porodica Lončar dobila meru pravde.”

Tužioci su tražili da Dejvisa sud osudi na smrt za ubistvo prvog stepena, tvrdeći da je namerno ubio Milana, pucajući mu u grudi. Porotnici su, međutim, glasali da se Dejvis osudi za ubistvo drugog stepena, jer se ubistvo dogodilo “tokom drugog krivičnog dela, pljačke mladog Srbina”.

Oba dela – pljačka i ubistvo Milana Lončara, nose automatske doživotne kazne robije za Dejvisa. NJegov saučenik još nije pronađen.

Podsetimo, Milan Lončar je upucan na samo blok udaljenosti od svoje kuće i svega nekoliko blokova od mesta gde je ubica Dejvis živeo. Lončar je dobio metak pravo u grudi.

Dejvis je bio na uslovnoj slobodi zbog prethodne pljačke u vreme ubistva i čekao je suđenje po optužbama za krađu automobila i napad na čuvara u zatvoru. Pušten je iz zatvora dve nedelje pre nego što će Lončara ubiti.

Izvor: Nova.rs Foto: Twiter/Privatna arhiva/PPD

YOU MAY LIKE