Chicago, IL
68°
Sunny
5:25 am8:08 pm CDT
Feels like: 68°F
Wind: 12mph NNE
Humidity: 52%
Pressure: 30.01"Hg
UV index: 8
2 pm3 pm4 pm5 pm6 pm
68°F
66°F
66°F
66°F
66°F
MonTueWedThuFri
84°F / 64°F
82°F / 64°F
73°F / 57°F
75°F / 57°F
70°F / 59°F

Published 2 years ago

By admin

POPULARNI AMERIČKI MAGAZIN NAHVALIO SRBIJU: Ovo su najveće razlike između Beograda i Novog Sada!

Lista najboljih mesta za putovanja u 2022. godini odražava promene u razmišljanju. Popularni američki magazin Condé Nast Traveler izdvojio je i suzio listu na 22 uzbudljiva mesta koja turistima pomažu u odluci gde da otputuju iduće godine.

Srbija se našla na visokom drugom mestu.

Beograd i Novi Sad su posebno predstavljeni, a način na koji su autori prikazali naša dva najveća grada je veoma interesantan.

– Ove destinacije izdvojili smo na osnovu nekih od naših omiljenih razloga za putovanje, od uzbudljive ponude hrane i pića i istorijskih mesta za istraživanje, do sjajnih prostora za uživanje na otvorenom – navodi Condé Nast Traveler.

Beograd je, za početak, predstavljen kao grad koji je „zaslužio reputaciju kulinarske destinacije, koja slavi susret istočne i zapadne kuhinje“. Od restorana u Beogradu izdvojeni su „Langust“, koji vodi nagrađivani kuvar Giljum Iskandar, kao i raskošan „Salon 1905“.

– Glavni grad bogat noćnim životom se često upoređuje sa Berlinom devedesetih, ali njegova kul dečačka ličnost dobija luksuznu nadogradnju 2022. otvaranjem St. Regisa. Hotel će biti smešten u okviru tornja od 42 sprata koji će biti najviši neboder na Balkanu van Istanbula i usidriće novu urbanu četvrt Belgrade Waterfront vrednu 3 milijarde dolara, skup sjajnih nebodera i zelenih površina – opisuje američki list.

A dok se Beograd na vodi sprema da Beogradu izmeni imidž „kul dečaka“, a akcenat stavlja na fensi restorane, Novi Sad se promoviše kroz kreativnost kao jedna od tri evropske prestonice kulture za 2022. godinu.

– Progresivni centar muzike, umetnosti i književnosti smešten uz reku Dunav, Novi Sad se sprema da otvori nekoliko novih mesta: bivša fabrika testenina, fabrika za farbanje svile i dvorac iz 1890-ih su pretvoreni u galerije savremene umetnosti i prostori za performanse koji će biti domaćini događaja i izložbi tokom cele godine – navodi se u magazinu.

Izvor: Luftika Foto: Bojan Nikolić

YOU MAY LIKE