Published 2 months ago

By Serbian Times

PONOVO NEVREME U SRBIJI: Jak pljusak, snažan vetar i grad, danas na udaru svi delovi zemlje! (FOTO, VIDEO)

Naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom, padom temperature i umerenim, povremeno i jakim severozapadnim vetrom zahvatilo je zapadne i jugozapadne predele Srbije, a posle podne i uveče proširić se i na ostale krajeve, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Na jugu i istoku zemlje još danas vrlo toplo, do 35 stepeni Celzijusa.

U drugom delu dana u svim predelima veoma nestabilno pa se očekuju i kratkotrajne vremenske nepogode u vidu jakih pljuskova sa grmljavinom (u većini mesta od 20 do 40 mm), gradom i olujnim udarima vetra.

Najintenzivniji grmljavinski procesi i veća količina padavina očekuju se u centralnoj i istočnoj Srbiji, na istoku Vojvodine, delovima Beograda, kao i u delovima zapadne Srbije, gde može pasti i od 40 do 70 mm za 12 sati, lokalno i više.

U nedelju i početkom sledeće sedmice u svim predelima osetno hladnije, dnevna temperatura biće ispod proseka za ovaj period godine.

Meteorolog Đorđe Đurić rekao zbog vrlo obilnih padavina, u subotu tokom večeri i noći postoji opasnost da zbog nemogućnosti da odvodni i kanaliziacioni sistemi prihvate veću količinu atmosferske vode, pa da dodđe do urbanih poplava.

PROČITAJTE VIŠE:

SLOVENIJA JE POD VODOM: Ljude spasavaju helikopterima sa krovova kuća, proglašena vanredna situacija! (FOTO, VIDEO)

MILION KORAKA ZA LENKU: Novosađani pokrenuli humanitarnu akciju, Marko i Zoran trčaće do Ostroga! (FOTO, VIDEO)

FILMSKA PRIČA ELIZABETE SA KOSOVA: Kao bebu je ostavili u podrumu, usvojio je bračni par iz Amerike, sad ona želi da usvoji dete iz Zvečanske!

Izvor: Telegraf
Foto: Kurir

YOU MAY LIKE