Published 2 months ago

By Antonije Kovačević

“PONOVO BEŽIMO, A NE ZNAMO KUD!”: Majka priča tužnu priču o porodici Natalije Jokić, koja je u “Oluji”ostala bez doma sa 7 meseci (FOTO)

Natalija Jokić, supruga Nikole Jokića, bila je na naslovnim stranama i pre nego što je postala žena najboljeg košarkaša na svetu. Natalija je imala sedam meseci kada je osvanula na naslovnoj strani srpskih novina 6. avgusta 1995. godine, kao deo tužne izbegličke kolone koja je krenula iz Hrvatske.

Dva dana nakon što je hrvatska vojska počela progon stanovništva sa teritorije tadašnje Republike Srpske Krajine, u kojoj je ubijeno ili nestalo oko 2.000 Srba, a proterano više od 220 hiljada, mala Natalija je u majčinom naručju bežala od „Oluje“, kada su ih primetili novinari.

„Mi smo Maćešići. Ovo je Maja, tri i po godine ima. A, ovo Natalija, sedam meseci tek napunila. Prva je beba rođena u ovoj godini, u Krajini“, ispričala je mama Danica tada za „Večernje novosti“.

Pojasnila je gde je dom koji su morali da napuste.

„Nama je ovo druga bežanija. Živeli smo u Karlovcu. Kada tu više nije bilo života, pobegli smo u Slunj. Sada ponovo bežimo, a ne znamo kud. Znamo da više nema nazad. Ako nas neće Srbija, neko će nas, negde, valjda primiti.“

Navodno porodica Maćešić i dalje u Somboru čuva naslovnu stranu tih novina.

NASLOVNA STRANA VEČERNJIH NOVOSTI IZ ’95 GODINE: Mala Natalija sa majkom koja je drži u rukama, u izbegličkoj koloni iz Hrvatske!

I onda 28 godina kasnije je Natalija na naslovnim stranama kao prelepa supruga najboljeg košarkaša sveta. Zaista je očarala sve i pokazala koliko je jaka.

Jokić je jednom prilikom otkrio kako su se upoznali.

„Upoznali smo se preko zajedničkih drugara. Moje društvo i ja smo izlazili u kafić koji je radio do ponoći, a kad bi se zatvorio, sedeli smo na klupi ispred. Jedne večeri smo bili samo nas dvojica i onda je došla i Natalija. Dopala mi se čim sam je video, ali nisam joj to odmah rekao, već smo se družili narednih pola godine, možda i duže. Sve to vreme sam skrivao emocije. Kad sam joj prvi put rekao da mi se sviđa, nisam dobio nikakav odgovor. Mudro je prećutala“, rekao je Jokić.

Nije im bilo lako, ali ih je put odveo zajedno u SAD.

„Išao sam u srednju ekonomsku školu, a Natalija je trebalo da pođe za Ameriku, već je bila upisala psihologiju na “Seminole State Collegeu”. I bukvalno dva meseca pošto smo počeli da se zabavljamo ona je otputovala.“

Izvor: Nova Foto: Instagram

PROČITAJTE JOŠ:

SLOVENIJA JE POD VODOM: Ljude spasavaju helikopterima sa krovova kuća, proglašena vanredna situacija! (FOTO, VIDEO)

FILMSKA PRIČA ELIZABETE SA KOSOVA: Kao bebu je ostavili u podrumu, usvojio je bračni par iz Amerike, sad ona želi da usvoji dete iz Zvečanske!

“MISLILA SAM DA JE BEOGRAD KAO DUBAI”: Džulijen se zbog studija doselila iz Ugande i za samo dva meseca naučila srpski! (VIDEO)

KOLUMNA, KOVAČEVIĆ: Zašto sad mrzimo Jokića zbog osobine zbog koje ga inače najviše volimo?

YOU MAY LIKE