Connect with us

Srbija

PONOS SKADARLIJE: Srpska kafana peti najbolji tradicionalni restoran na svetu!

Published

on

Svetski atlas hrane “Taste Atlas” , objavio je listu 100 najboljih tradicionalnih jela, restorana i kuhinja na svetu za 2021. godinu, a čuveni skadarlijski restoran “Tri šešira” se našao na petom mestu najboljih tradicionalnih restorana.

Prema rezultatima koje je objavio svetski atlas hrane, najbolja kuhinja na svetu je italijanska sa prosečnom ocenom 4,78. Sledi grčka sa 4,73 i španska sa 4,58. Na četvrtom mestu je rumunska, meksička na petom, a hrvatska na šestom mestu.

Najpopularniji sajt posvećen svetskoj kuhinji „TejstAtlas“ po prvi put je nominovao 100 najboljih tradicionalnih restorana na svetu, kao i 100 najboljih lokalnih restorana.

Ove dve liste sadrže najpouzdanije i dugo vremena prepoznatljive restorane na svetu koji služe lokalna jela zasnovana na tradicionalnim receptima koji su usavršavani i dokazivani generacijama.

Liste restorana se sastavljaju na osnovu broja godina postojanja, statusa, ocene kritičara hrane i turističkih vodiča, popularnosti servinarnih jela i ocena lokalnih posetilaca.

„Tri šešira“ je ocenjen kao jedan od najautentičnijih restorana u Beogradu koji postoji od 1864. godine, a nalazi se u srcu Skadarlije. Poznat je po dobroj usluzi i kvalitetu, prepoznatljivom ambijentu i tradicionalnoj srpskoj kuhinji, stoji u obrazloženju „TejstAtlasa“.

Od jela koja se preporučuju na spisku se našla karađorđeva šnicla, pljeskavica, sarma, ajvar, prebranac i ćevapi.

Ispred „Tri šešira“ su se našli „Kafe de Takuba“ iz Meksiko Sitija, „Komanders palas“ iz Nju Orlenasa, „Da Enco al 29“ i kao najbolji „Kafe Imperijal“ u Pragu.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: RTS
Foto: Printscreen Instagram @tri_sesira

Advertisement