Connect with us

Balkan

PONOS REPUBLIKE SRPSKE: Velika nada u svetu nauke iz Malog Bratunca

Published

on

Mitar Simić iz Bratunca, docent je na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Banjaluci i predavač na drugim visokoškolskim ustanovama.

Simić je angažovan kao predmetni nastavnik na Mašinskom, Prirodno-matematičkom i Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Banjaluci, na sva tri ciklusa studija. Boravio je kao gostujući istraživač na Univerzitetu u Ljubljani i Tehničkom univerzitetu u Jašiju.

Objavio je više od 30 naučnih radova, od kojih 10 u vrhunskim međunarodnim časopisima sa impakt faktorom, a koautor je i jedne naučne monografije iz 2020. godine čiji je izdavač Univerzitet u Banjaluci.

Mitar Simić dobitnik je nagrade za mlade naučnike Dunavske regije za 2020. godinu, koju mu je dodelilo Federalno ministarstvo za obrazovanje, nauku i istraživanje Austrije u saradnji s Institutom za Dunavsku regiju i centralnu Evropu.

Ovom nagradom, oni koji je dodeljuju, žele da istaknu naučni rad i talenat mladih istraživača, povećaju vidljivost naučne zajednice u regiji i podstaknu mlade naučnike da istraže teme koji su specifično vezane za Dunavsku regiju.

Mitar potvrđuje da iza svakog uspeha leži mnogo truda i zalaganja, ali i ljubavi prema nauci, koja to sve pokreće.

Izvor: Pokreni.rs Foto: Printscreen / Youtube / Nikola Tumbas

Advertisement