Chicago
46°
Partly Cloudy
6:36 am7:13 pm CDT
Feels like: 41°F
Wind: 9mph ESE
Humidity: 51%
Pressure: 30.1"Hg
UV index: 2
FriSatSun
61/37°F
41/30°F
55/43°F

Published 1 year ago

By admin

PONOS NAŠEG IDENTITETA: Mališani u Nemačkoj znaju zašto uče srpski jezik!

Na inicijativu ambasadorke Republike Srbije u Nemačkoj, dr Snežane Janković, organizovan je literarni konkurs za učenike dopunskih škola na srpskom jeziku u Nemačkoj, pod nazivom “Moj jezik, moj svet – zašto učim srpski jezik”. Odziv učenika je bio veliki, a dodela nagrada bila je planirana za Dan slovenske pismenosti, 24. maja, ali je zbog uslova pandemije odložena za oktobar.

Cilj i zadatak Ambasade je da podstakne svu našu decu, decu srpskog porekla, koja su ovde rođena ili ovde žive, da govore srpski jezik, da neguju našu tradiciju i kulturu, i da čitaju srpsku književnost. Ono što želimo da im poručimo i što ovim literarnim konkursom želimo da podstaknemo kod njih, je razmišljanje o tome da je bitno i za njih lično, za snagu njihove ličnosti i ličnu sreću, a isto tako za našu državu i narod, da dalje pronose, ma gde bili, tu vatru srpskog jezika, srpske kulture, koja može samo da nam služi na ponos našeg srpskog identiteta”, kaže ambasadorka dr Snežana Janković.

“Naša nastava je motivišuća za decu, organizovana sa puno ljubavi, puno predanosti i nakon časova na kojima smo razgovarali o pomenutom konkursu izrodili su se ovako divni radovi”, kaže Marija Aleksić, učiteljica dopunske škole.

Izvor: Rts Foto: Printscreen / Youtube @Doru Matici

YOU MAY LIKE

SRBIN KAMIONDŽIJA PREŽIVEO STRAŠNU NESREĆU U AMERICI: Aleksandru davali samo 10% šansi da preživi, ali on je uspeo, tri ćerke ga čekaju da se vrati kući!
DIRLJIVA ISPOVEST ANE IZ ČIKAGA: Prešla je težak put da bi ostvarila svoje snove - postala majka i glumica (VIDEO)
"NE UŽIVAM VIŠE U KOŠARCI, IMAM PUNO PROBLEMA": Luka Dončić neprepoznatljiv, otvorio dušu i iskreno priznao! (VIDEO)
GUDELJ JE 5 MINUTA BIO KLINIČKI MRTAV: Lekari spasili život srpskom fudbaleru, evo u kakvom je sada stanju!
USTAŠAMA U INAT: Hrvatska poslanica pocepala „srpsko stablo“ i postala heroj dana!
PONOS DIJASPORE: Srpkinja iz Las Vegasa proglašena za najlepšu tinejdžerku Amerike! (FOTO, VIDEO)
OSNOVANA FONDACIJA "LUKA JOVOVIĆ": Za pomoć svima koji su izgubili voljene u saobraćaju, a nisu dočekali pravdu koju zaslužuju!
NASMEJAO SRBIJU DO SUZA: Kanađanin prvi put probao sarmu i kajmak i napravio neoprostivu grešku! (VIDEO)