Connect with us

Srbija

PONOS BERANA: Porodica Malević ima osmoro dece!

Published

on

Mladi roditelji Biljana i Vuksan Malević imaju osmoro dece koja se zovu Gabrijela (10), Danijel (9), Mariela (8), Кrsto (7), Vuk (5), Lukas (2), Кatalea (1) i Stela (2 meseca). Žive u selu Gornja Budimlja pokraj Berana, a za decu kažu da pet minuta ne mogu da budu mirni. To se da primetiti i na fotografijama.

Ovu vedru i razdraganu porodicu posetili su nedavno predstavnici Humanitarne organizacije Srbi za Srbe i, ako Bog da, oni će postati prva porodica u opštini Berane koju će naša organizacija pomoći.

Hvala što ste nam došli iz bratske Srbije – poželela nam je dobrodošlicu domaćica Biljana.

SRPSKA HEROINA: Mama Biljana izrodila je osmoro dece

Ova srpska heroina, nažalost, u poslednje vreme ima problem sa štitnom žlezdom, proširenim venama i miomom. Pošto ne sme dugo da je ostavi samu sa decom, ni otac Vuksan ne može da radi u punom kapacitetu, već pomalo odlazi u nadnicu.

Šta da radimo. Ako Bog da, proći će i to. Odnedavno smo korisnici i Crkvene narodne kuhinje „Divna Veković” pri Đurđevim stupovima koju ste i vi skoro pomogli, pa nam to umnogome olakšava svakodnevnicu – dodaje Biljana.

Mali Lukas je, takođe, imao zdravstvene probleme, pa mu je skoro operisan gnoj oko slepog creva. Кažu da je u pitanju redak slučaj koji pogađa jednom u sto slučajeva. Sada je, Bogu hvala, dobro kao i sva ostala deca.

MALIŠANI NA OKUPU: Gde čeljad nisu besna ni kuća nije tesna

Mi smo, inače, deset godina živeli kao podstanari u Podgorici. Vratili smo se ovde da budemo svoj na svome. Trenutno živimo u istoj kući sa mojim roditeljima i bratom, tako da smo morali da se zbijemo u tri sobice. Nemamo prostora ni za učenje, ni za spavanje. Pomalo i prokišnjava, tako da uslovi nisu baš najsjajniji – uvodi nas dalje u priču otac Vuksan.

Odmah pored su, još ranije, započeli izgradnju nove kuće koja je ozidana, ukrovljena i postavljena je spoljna stolarija. Neophodno je još dosta sredstava da je završe, što je za ovu mnogočlanu porodicu trenutno vrlo teško izvodljiva misija, s obzirom na okolnosti.

Nama u principu najviše treba ako ima ko kakav kombi – našalio se Vuksan dodavši bi im najviše značila pomoć oko završetka kuće i njenog opremanja.

RADOVI STOJE: Uz podršku dobrih ljudi Malevići se nadaju završetku radova na novoj kući

Pored građevinskog materijala i pokućstva, značila bi im i neka krava pošto sada drže samo jednu, a rado bi imali i plastenik.

Borimo se koliko možemo. Nailazimo na osude zbog osmoro dece, ali oni su naše bogatstvo i razlog za življenje. Trudimo se da im ništa od osnovnih stvari ne fali. Potrebno nam je samo malo podrške, te se uzdamo u dobre ljude – rekoše na kraju razgovora.

PROČITAJTE JOŠ:

OBNOVA SVETINJE: Pomozite da se ponovo čuju zvona sa Saborne crkve u Mostaru”

SRPSKA PLJESKA U SRCU VAŠINGTONA: Branislav je “krenuo od nule” a sada je njegov kamion najtraženiji restoran na 4 točka!

NOLE ISPISAO ISTORIJU: Oborio rekord Federera, 311 nedelja na vrhu ATP liste!

I zaista, za ovako veselu decu koja su galamila sve vreme tokom naše posete, teško bi se moglo reći da im nešto suštinski fali. Bili su tihi jedino dok su se slikali sa nalepnicom „Ne damo svetinje!”. Njihova najveća želja jeste da im majka ozdravi, a na nama je da se postaramo da uskoro dobiju i bolje uslove za život.

Izvor: Srbi za Srbe Foto: Srbi za Srbe

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement