Connect with us

aktuelno

POMOZIMO ZOO VRTU KOKI IZ INĐIJE: Ovim životinjama je potreban dom, a posete će biti besplatne!

Published

on

Poslednjih godina očevici smo sve većeg broja poziva za Crowdfunding raznih projekata na sajtovima puput GoFundMe ili KickStarter.Projekti su brojni koliko su raznovrsni može se pronaći svašta- od eko domova do društvenih igara.

Ipak, posebnu podršku treba pružiti onim projektima čija je svrha podrška drugima a ne striktno interes određene grupe ljudi.

Zato smo odlučili da podržimo projekat Zoo vrta Koki u Inđiji čiji je cilj dobrobit brojnih životinja koje će u njemu živeti, a koje će svako moći da poseti besplatno.

Kokijev oglas prenosimo u celosti:

“Ne bih znao da vam napišem istorijat Zoo vrta Koki od samog početka, jer otkako znam za sebe, on je oduvek bio prvi komšija prekoputa. Najpre sa pernatim životinjama, pa nakon toga sa napuštenim kucama i macama, Koki je rastao iz godine u godinu. Čika Slavko je donosio sve životinje koje nisu imale drugi dom, o njima se brinuo i pravio im mesto gde će biti srećne i gde će usrećiti nekoga.

Vremenom je Koki počeo da dobija i malo egzotičnije stanovnike, majmune, zmije, pume, medvede i nedavno tragično nastradalog kengura Srećka. Srećko je samo jedna u nizu životinja koje su žrtva vere u ljude.

Čika Slavko nikada nije naplaćivao ulaz i nikada nije zaključavao vrt. Bio je uvek otvoren za sve, pa čak i za one neljude koji su jedne večeri ubacili ponija u fontanu u kojoj se udavio. Čak i za one koji su male mačiće ubacili kod pume. I poslednji u nizu slučaj nečoveštva, kada su tokom noći pustili pse lutalice u kavez kengura Srećka. Zbog svega toga, prioritet svih ljudi koji žele da Zoo vrt Koki opstane, je trenutno njegovo kompletno ograđivanje, za koje je potrebno skoro milion dinara.

Znam da taj novac nije mali, ali ni nas nije malo. Ono što bih zamolio sve moje prijatelje je da, ukoliko mogu, jedan sat svog života posvete Zoo parku Koki, i to tako što će donirati iznos koji zarade za jedan sat na svom poslu za pomoć čika Slavku, koji svaki svoj sat nesebično posvećuje Zoo vrtu i njegovim stanovnicima. Ko može neka donira i dva sata, ili koliko god da želi, a osećaj je lep sa svakim poklonjenim satom. A ko ne može neka samo podeli ovo sa svojim prijateljima pa će i videti veći broj ljudi.

Hvala svima i nijedna donacija nije mala.”

Pozivamo sve ljude koje su mogućnosti da pomognu Kokiju da ostavri svoj san. Njegov oglas možete pronaći OVDE.

Izvor: Serbian Times
Foto: GoFundMe

Advertisement