Chicago, IL
55°
Sunny
6:22 am5:42 pm CDT
Feels like: 52°F
Wind: 10mph SSE
Humidity: 52%
Pressure: 30.06"Hg
UV index: 3
3 pm4 pm5 pm6 pm7 pm
55°F
55°F
54°F
52°F
50°F
SunMonTueWedThu
66°F / 54°F
70°F / 41°F
45°F / 36°F
48°F / 36°F
48°F / 41°F

Published 2 years ago

By admin

POMOZIMO HEROJU SA KOŠARA: Šestočlana porodica jedva preživljava, deca nemaju novca za školovanje!

Portal Serbian Times poziva sve čitaoce koji su u mogućnosti, da se priključe akciji prikupljanja sredstava za šestočlanu porodicu borca sa Košara Milana Vulovića. Porodica ovog srpskog heroja živi u izuzetno teškim uslovima, a sapštenje udruženja 28. jun koja organizuje akciju prenosimo u celosti:

“Svakodnevno naša organizacija dobija na desetine pisama i raznih apela za pomoć naše braće i sestara, rasutih širom Balkana.

Majke koje traže pomoć za svoju bolesnu decu, očevi koji se nadaju pomoći kako bi sačuvali porodicu na okupu, razne institucije koje žele sa nastave sa svojim radom, ratni veterani prisiljeni da gutaju svoj ponos kako bi obezbedili deci hleb na stolu, porodice u čijim kućama je život nedostojan čoveka..

Može se reći da smo videli svašta, sve vrste očaja i beznađa. Nažalost, došli smo do tačke gde nas skoro ništa više ne može iznenaditi. Ipak, ispričaću Vam priču o porodici čija me je priča nedavno ostavila bez teksta.

Opet idemo na mesto vekovnih stradanja i vekovne borbe, idemo na naš Kosmet.

Šestočlana porodica hrabrog borca sa Košara, Milana Vulovića, živi u više nego teškim uslovima. Nemaju nijednog zaposlenog člana domaćinstva, majka mu je višegodišnji hronični i oftalmološki bolesnik, snaja boluje od kancera dojke, brat mu ima terapiju za hipertenziju, sam Milan boluje od PTSP sindroma, a da stvar bude još gora – ove godine mu je preminuo i otac.

Primanja porodice na mesečnom nivou su blizu 30.000 dinara, što možemo računati kao i da nemaju prihoda, iz razloga što lekovi za majku i snaju odnose 90% ovog novca. Nedavno su prodali i kravu, kako bi mogli čestito sahraniti oca. Jedina uteha u ovim teškim vremenima su dvoje dece, koji su odlični učenici.

Međutim, sredstava za njihovo dalje školovanje nema.

Jedna teška i tužna životna priča, jedan veliki zadatak koji je pred nama, dragi prijatelji. Zadatak koji samo odabrani mogu da ispune, a Bog je odlučio da to budemo mi i vi! Vi, koji nas nikad niste izneverili, vi, koji ste uvek tu uz nas, vi, koji ste tihi heroji modernog doba, vi, naša braća i sestre, koji ne zaboravljate svoje korene i svoj narod ma gde bili.

Budimo ono što smo oduvek bili, pomozimo Milanu, budimo dostojni!”

Kako možemo pomoći porodici Vulović:

Onlajn Donacije:

PayPal
Plaćanje Karticom
Facebook

SMS: Pošalji 1 na 1733

Tekući račun:

Ime: 28. JUN
Dinarski racun broj: 265111031000342797
Raiffeisen banka Srbije

28. Jun je međunarodna humanitarna organizacija sa posebnim konsultativnim statusom pri ekonomskom i socijalnom savetu Ujedinjenih nacija (ECOSOC).

Osnovana je 2012. godine, do danas, ova neprofitna organizacija je isporučila 235 tone humanitarne, i medicinske pomoći i pomoći područjima pogođenim prirodnim katastrofama na zapadnom Balkanu u vrednosti preko 9.7 milion dolara.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: 28. Jun
Foto: 28. Jun

YOU MAY LIKE