Chicago
27°
Clear
7:01 am5:06 pm CST
Feels like: 16°F
Wind: 16mph NW
Humidity: 52%
Pressure: 30.28"Hg
UV index: 0
FriSatSun
10/7°F
39/32°F
39/27°F

Published 13:34

By admin

POLOVIČNA POBEDA ZA BAJDENA: Kongres usvojio 1.200 milijardi dolara vredan plan za infrastrukturu!

Američki Kongres usvojio je kasno sinoć veliki plan investicija u infrastrukturu koji je zatražio predsednik Džozef Bajden (Joseph Biden) i sada ostaje da ga potpiše kako bi mogao da stupi na snagu.

Usvajanje plana od 1.200 milijardi dolara u Senatu i Predstavničkom domu Kongresa, predstavlja polovičnu pobedu za Bajdena jer nije uspeo da dobije podršku za drugi plan investicija u socijalnoj i ekološkoj oblasti.

Bajden je za prvi usvojeni plan dobio 228 glasova u Predstavničkom domu Kongresa, dok je bilo potrebno 218. Taj plan je dobio odobrenje 13 predstavnika opozicione Republikanske stranke.

Ovaj predlog predviđa ulaganje u obnovu puteva, železnica i ostale infrastrukture, a očekuje se i otvaranje novih radnih mesta u skladu sa tim.

Za drugi investicioni plan od 1.750 milijardi dolara namenjen reviziji sistema socijalne zaštite i borbi protiv klimatskih promena, nisu glasali neki predstavnici vladajuće Demokratske stranke, smatrajući da nije dovoljno precizan.

Bajden, suočen sa padom popularnosti godinu dana pre parlamentarnih izbora na sredini svog predsedničkog mandata, rekao je da bi o tom planu Kongres trebalo ponovo da glasa najkasnije do 15. novembra.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Agencije
Foto: Printscreen YouTube / CNBC Television

YOU MAY LIKE

KOLUMNA, KOVAČEVIĆ: Đokovićev put kojim se ređe ide, popločan očevim glupostima, našim kompleksima i svetskom zaverom
BRITANSKI NOVINAR OPISAO NOLETOV PUT DO VRHA: "Diskvalifikovan, zabranjen, deportovan" i na kraju najbolji!
MILVOKI PROSLAVIO SVETOG SAVU: Patrijarh Porfirije poručio roditeljima: "Ne učite decu samo da budu Srbi..." (FOTO+VIDEO)
SRBIN KOJI RADI ZA FBI OTKRIVA KAKO IZGLEDA NJEGOV ŽIVOT: Ne spava po 9 dana, govori 10 jezika i pravi je genije!
"BOŽJA PRAVDA PRED OČIMA BILA GEJTSA": Čuveni španski pisac tekstom podigao spomenik Đokoviću!
PATRIJARH STIGAO U ČIKAGO, DOČEKALA GA DECA I PESMA: "Najveće moje zadovoljstvo je susret sa braćom i sestrama, susret sa ljudima"
IVANIŠEVIĆ OTVORIO DUŠU: Nole može da urla i da me psuje, ali mora da pobeđuje, i ja sam bio lud!
PREDRAG SVE ODUŠEVIO DUHOVITIM PESMAMA: Mladi Trebinjac piše poeziju, svira gusle, jaše konje i poručuje: U selu je spas! (VIDEO)