Chicago
30°
Snow Shower
7:07 am4:58 pm CST
Feels like: 19°F
Wind: 16mph SSW
Humidity: 89%
Pressure: 29.72"Hg
UV index: 0
SatSunMon
30/25°F
28/12°F
16/-2°F

Published 3 weeks ago

By Serbian Times

POLICAJAC VELIKOG SRCA: Dragoje je sve nagrade dao u humanitarne svrhe, a život je posvetio zaštiti građana! (FOTO)

Oštar i strog kao šef Odseka za suzbijanje kriminaliteta u Pocijskoj stanici Priboj, ali srce veliko i humano kao kuća. Dragoje Bojić iz Priboja se decenijama unazad odriče dela plate, dnevnica, novčanih nagrada i drugih bonusa koje zaslužuje predanim radom u službi, u korist dece kojoj je novac potreban mahom za lečenje. Iako skromno živi od policijske plate i školuje dva sina, podugačak je spisak onih kojima je Bojić pomogao.

-Nikada nisam imao previše novca, niti bih se znao ponašati da imam velike pare. Svaku moju novčanu nagradu ja sam poklanjao. Odrekao sam se jubilarne nagrade za pomoć Marijani Žarković, učenici Gimnazije koja je bila u razredu sa mojim sinom. U dogovoru sa razrednim starešinom pokrenuli smo akciju prikupljanja novca i sakupili pozamašnu sumu, u svemu tome su pomogli drugi roditelji, privrednici, Crkva i kolege. Najveće zadovoljstvo osetio sam kada me je iz Italije pozvao Marijanin otac i rekao da je operacija uspešno prošla”, rekao je ovaj humani policajac za RINU.

Noseći plavu uniformu, prošao je trnovit put od pozornika na beogradskoj železnici, pa do šefa. Sve nagrade i priznanja koja je dobio, kako ističe, deo su timskog rada zajedno sa kolegama iz Priboja, Prijepolja, Nove Varoši i Beograda, sa kojima je nekada radio. Dragoje je skroman policijski oficir, tih, nenametljiv, pravičan u poslu, cenjen od kolega i sugrađana. Poštenje, humanost i dobrotu naučio je od roditelja. Policijski zanat nakon završenog školovanja u Novom Sadu pekao je od vrsnih policajaca, a sada on svoje bogato znanje prenosi na mlađe kolege.

PRATITE NAS I NA FEJSBUKU:

-Humanost je osobina koja se stiče vaspitanjem i nosi iz kuće za ceo život. I ja sam tako vaspitavao i moju decu, koja će, nadam se, krenuti jednog dana mojim stopama, kako u policiji, tako i u životu. Za sve što radim imam podršku od kolega i porodice, supruge Tijane, koja je prosvetni radnik, i sinova Alekse, studenta Fakulteta za bezbednost, i Filipa, još uvek srednjoškolca – priča Bojić.

Dva puta povređivan u službi tokom hvatanja najokorelijih kriminalaca i nagrađivan nebrojano puta. Poslednje priznanje, bronzanu medalju za zasluge u službi, Bojiću je letos povodom Dana policije uručio pomoćnik direktora policije Dragan Vasiljević.

Za izuzetne rezultate i predan rad u službi Bojić je 2002. godine nagrađen zlatnikom sa likom Jakova Nenadovića, prvog ministra srpske policije. Biran je više puta za policajca godine i meseca, a svaki put novčani deo priznanja odlazio je u humanitarne svrhe, za pomoć nejakima i deci.

Pored toga što je dva puta teže povređivan u policijskim akcijama tokom hvatanja opakih kriminalaca, ovaj humani policajac pre osam godina preživeo je možda i najtežu bitku. Imao je moždani udar i gotovo pola godine bio vezan za postelju. Da prebrodi teške dane, pomogli su mu doktori, porodica, ali i mnogobrojne kolege koje su svakodnevno dolazile i njegovoj supruzi Tijani nudili pomoć.

POVEZANE TEME:

BRAVO, LJUDINO: Srbima izbušili gume u Sarajevu, on im platio nove i još ih častio večeru!

NOLE UZ NAROD: Đoković poslao poruku podrške ranjenim Srbima sa Kosmeta! (FOTO)

PROCURIO SNIMAK HAPŠENJA: Suprug nestale Ane Volš sa lisicama priveden u stanicu! (VIDEO)

Izvor:RINA
Foto: RINA

YOU MAY LIKE

ENVER KRENUO NA HODOČAŠĆE U MEKU: Srbi me zaustavljaju na putu, časte ručkom, plate smeštaj!
GODINE 2022. POSTAO TREĆI NAJBOGATIJI ČOVEK SVETA: Juče izgubio 6,5 milijardi dolara, označili ga kao prevaranta!
ISPLIVALO TELO NA PLAŽI: Policija ispituje da li je u pitanju Ana Volš!
LOPOVI UKRALI SUŠENO MESO NA FRUŠKOJ GORI, VLASNIK PORUČIO: "Ne daj Bože da dete pojede to meso, ne želim nikog da nosim na duši!"
SRĐAN ĐOKOVIĆ: Gledaću Novaka od kuće, moja porodica samo želi mir!
NOLE O POTEZU OCA SRĐANA: Nije mi to trebalo pred finale, ali nadam se da će biti tu! Mediji su pogrešno protumačili događaj!
OVDE JE ROĐEN SVETI SAVA: Do nedavno je sve bilo obraslo u korov, a sada niče velelepan hram! (FOTO)
SKANDALOZNA ODLUKA: Sarajevo usvojilo deklaraciju kojom se zabranjuje dizanje tri prsta!
PUCNJAVA U BLIZINI SINAGOGE U JERUSALIMU: Sumnja se na teroristički napad, osam mrtvih, troje povređenih!
RAJ NA ISTOKU SRBIJE KUPIO ZA 400 EVRA: Frižider nema, ali se snašao da ohladi pivo!
NOLE NAKON POBEDE OSTAVIO PORUKU NA KAMERI I ODUŠEVIO SRBIJU: Đoković se setio najvećeg srpskog svetitelja!
ISPLIVALO TELO NA PLAŽI: Policija ispituje da li je u pitanju Ana Volš!
PATRIJARH PORFIRIJE U NJUJORKU: Obnova izgorelog hrama Svetog Save mora da bude brža i efikasnija!
ENVER KRENUO NA HODOČAŠĆE U MEKU: Srbi me zaustavljaju na putu, časte ručkom, plate smeštaj!