Connect with us

Amerika

POJAČANE BEZBEDNOSNE MERE: Epidemija kriminala u njujorškom metrou, građani na udaru krađa i nasilja! (VIDEO)

Published

on

Pojačane su bezbednosne mere na stanicama i u vozovima zbog porasta kriminala u njujorškoj podzemnoj železnici, javili su mediji.

„U poređenju s prošlom godinom, stopa kriminala u sistemu javnog prevoza porasla je za više od 40 posto, ali je više krivičnih dela poput krađe nego nasilja“, rekao je gradonačelnik Njujorka Erik Adams za CNN.

Ističući da su krađe porasle za 34 posto, a napadi za 17 posto, Adams je napomenuo da je to povezano i s povećanjem korišćenja metroa nakon pandemije kovida-19.

Adams je rekao da je ove godine u metrou umrlo devet osoba.

Rekao je da je otprilike 5,5 miliona ljudi dnevno koristilo podzemnu železnicu pre epidemije, a sada je taj broj oko 3,8 miliona.

Guvernerka Njujorka Keti Hočul je pre nekoliko dana najavila da će država pomoći da se povećaju trenutne policijske patrole u podzemnoj železnici na dodatnih 1.200 dnevno i platiti prekovremeni rad kako bi Njujorčani bili bezbedni.

Hočul je navela i da će biti povećan broj sigurnosnih kamera na stanicama te da će se osnovati dva nova psihijatrijska centra s 50 kreveta za pomoć beskućnicima i mentalno nestabilnim osobama koje često žive na stanicama podzemne železnice i bave se kriminalom.

Sistem podzemne železnice u Njujorku smatra se jednim od najvećih, najstarijih i najsloženijih sistema na svetu, sa 472 stanice i dužinom pruge od približno 1.070 kilometara.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Agencije
Foto: Printscreen YouTube / FOX 5 New York

Advertisement