Chicago
72°
Clear
6:49 am6:29 pm CDT
Feels like: 72°F
Wind: 2mph SSW
Humidity: 66%
Pressure: 30.12"Hg
UV index: 0
WedThuFri
79/64°F
72/54°F
61/46°F

Published 2 months ago

By Serbian Times

POGINULO VIŠE OD 200 RUSA: Ukrajinci izveli precizan udar američkim raketama na skriveni vojni kamp! (VIDEO)

Više od 200 ruskih vojnika navodno je nastradalo kad je na njihov položaj palo nekoliko projektila koje su ispalili pripadnici Oružanih snaga Ukrajine!

Mediji nezvanično prenose da je pet američkih projektila HIMARS palo na ruske jedinice koje su bile okupljene na plaži na crnomorskom ostrvu Džarilhač.

Izviđački dron prethodno je zabeležio kako pešadijske trupe vežbaju u odvojenim grupama samo nekoliko trenutaka pre nego što su eksplozije zahvatile obalu. Sumnja se da su vojnici verovali da su bezbedni od napada jer su bili previše udaljeni od linije fronta da bi bili pogođeni. Na snimku se vidi kako je improvizovani kamp za obuku u Crnom moru pretvoren u vatrenu loptu kad su eksplodirale rakete.

HIMARS inače ima domet od 80 kilometara.

Mediji iz Ukrajine nezvanično navode da su napadi izvedeni nakon što su informacije stigle od doušnika iz Hersonske oblasti.

-Zahvaljujući informacijama koje je dostavio doušnik na privremeno okupiranoj teritoriji uništeno je desetine osvajača i neprijateljske opreme – saopštio je ukrajinski Nacionalni centar otpora.

Jedan od najsmrtonosnijih udara na ruske snage do sada navodno se dogodio tokom juna kada je više od stotine vojnika okupilo na plaži da sluša generalov govor.

Mediji u Ukrajini objavili su da je broj poginulih u eksplozijama na plaži oko 200 iako ta brojka nije zvanično potvrđena. Veruje se da su ruske trupe tamo poslate da se oporave kako bi se pripremile za dalju borbu.

Moskva se za sada nije zvanično oglasila, međutim, ruski vojni blogeri potvrdili su napade i naglasili da je to “oštro upozorenje” da nigde nije bezbedno u blizini ratne zone.

Vojni bloger Ribar navodi da dozvoljavanje velikih okupljanja u bližoj pozadini zone borbenih dejstava može imati loše posledice.

-Vojnici su bili angažovani na borbenoj obuci. Oružane snage Ukrajine su nešto kasnije udarile iz MLRS HIMARS. Najverovatnije su se vojnici na ostrvu malo opustili zbog osećaja zamišljene bezbednosti, linija fronta je udaljena 80 kilometara, teren je neprimetan, nema šatora u čistom polju niti skladišta sa municijom. Neprijatelj je međutim iskoristio takvu nepromišljenost. Budimo realni. Neće biti moguće izbeći apsolutno svako gomilanje ljudi u pozadini. Možda nije uvek moguće. Okupljanje trupa na otvorenom bilo je previše očigledno. Neka ovaj video bude memorandum ruskim vojnicima sa jasnim podsetnikom da čak i u pozadini moraju da poštuju neophodne mere predostrožnosti.

Džarilhač nalazi se oko 80 kilometara od najbliže teritorije koju drže Ukrajina. Ostrvo se nalazi na severozapadnoj obali Кrima.

POVEZANE TEME:

PUTIN PRIPREMA TEREN ZA TOTALNI RAT: Opšta mobilizacija u Rusiji izvesna, stotine hiljada vojnika bi mogle na front!

OLIVER STOUN UVEREN: Putin nije čudovište kakvim ga prikazuje američka propagandna mašinerija!

RUSKI PASOŠ ILI DEPORTACIJA: Putin dao ultimatum Ukrajincima koji žive na okupiranim teritorijama!

Izvor: Kurir
Foto: Ukrainian Military YouTube

YOU MAY LIKE