Chicago
59°
Mostly Cloudy
5:15 am8:23 pm CDT
Feels like: 57°F
Wind: 9mph N
Humidity: 63%
Pressure: 29.89"Hg
UV index: 0
ThuFriSat
70/54°F
75/61°F
79/59°F

Published 2 weeks ago

By Serbian Times

PODVIG VREDAN DIVLJENA: Nikola rukom razvalio daske na prozoru kako bi spasio bolesnog čoveka! (FOTO)

Prava drama odigrala se u Aranđelovcu, kada je u jednom naselju žena začula zapomaganje svog komšije. Odmah je pozvala policiju, Hitnu pomoć, vatrogasce, ali i kolegu Nikolu Miloševića koji je u ovom gradu već poznat po svom herojstvu i spasavanju ugroženih. Ni ovaj put nije rekao ne, već se za pet minuta stvorio na licu mesta pre svih. 

– Čovek živi sam u kući i bolestan je, bio je u dvorištu a kad je ušao unutra zaključao se, međutim pao je i nije mogao da se pomeri pošto je slabog zdravlja. Počeo je potom da doziva u pomoć, kaže Nikola koji je zaposlen u Policijskoj stanici Aranđelovac kao adminstrativni radnik saobraćajne policije. 

Kad je stigao na lice mesta, ispred kuce je bilo ljudi koji su se okupili, međutim kako su vrata bila metalna nisu mogli da ih otvore. 

– Na prozorima su bile drvene roletne, znam da živi na prizemlju i da nije bas u zavidnoj materijalnoj i zdravstvenoj situaciji i nisam želeo da mu razbijam taj prozor. Popeo sam se nekako sa spoljne strane na gornji sprat koji nije dovršen i rukama razvalio daske koje su bile prikovane za prozor. Sišao sam dole pomogao čoveku, otključao vrata i sve se na kraju dobro završilo. Posle su stigli policija i Hitna pomoć, kaže ovaj heroj koji nije časio časa kako bi pomogao čoveku u nevolji, a tom prilikom je čak i povredio ruku.

Inače, Nikola je već poznat po jednom herojskom delu kada je velikom brzinom pritrčao detetu koje je samo prelazilo ulicu i nije videlo automobil koji mu dolazi u susret. Spasio ga je u poslednjem trenutku.

PROČITAJTE VIŠE:

SUDBINA DEČAKA ZAPALILA MREŽE: Boža je svaki dan prodavao krofne u parku da bi kupio sveske braći i sebi! (FOTO)

DA NAS NEMA, TREBALO BI NAS IZMISLITI: Ovo je lista najčudnijih srpskih rečenica!

POTRESNO OTVORENO PISMO: Majka stradale devojčice se obratila roditeljima dečaka ubice!

Izvor: RINA
Foto: RINA

YOU MAY LIKE

SRBIJA SVETSKI ŠAMPION U BASKETU: Amerika pala u finalu posle najvećeg preokreta u istoriji! (VIDEO)
OVO JE RUSKINJA UBIJENA SA DETETOM U PANČEVU: Olga je u Srbiju došla u potrazi za poslom i boljim životom!
PONOSNO PREDSTAVLJA OTADŽBINU: Jokić govorio o Srbiji, popularnosti u Somboru, pa zbunio odgovorom o Kalemegdanu! (VIDEO)
SRPKINJA I NAJMOĆNIJA ŽENA EVROPE: Udali su je za gej sultana koji joj je oslepeo braću, a onda je njen štićenik preuzeo tron!
ANĐEOSKIM GLASOM DIRNULA SRBIJU: Marija (8) otpevala premoćnu pesmu o domovini i raspametila publiku! (VIDEO)
PODRŠKA IZ PARIZA: Francuska teniserka igra u patikama sa srpskom trobojkom i hramom Svetog Save! (FOTO)
GENIJALNI JOKIĆ DOVEO DENVER DO PRVE POBEDE U FINALU: Srpski košarkaš upisao tripl-dabl i oborio rekord star 25 godina (VIDEO)
KOSOVO JE SRCE SRBIJE, NEKA CEO SVET NAUČI: Mirotić poslao moćnu poruku Novaku Đokoviću!