Chicago, IL
68°
Sunny
5:25 am8:08 pm CDT
Feels like: 68°F
Wind: 10mph NNE
Humidity: 47%
Pressure: 29.99"Hg
UV index: 7
4 pm5 pm6 pm7 pm8 pm
68°F
66°F
66°F
64°F
63°F
MonTueWedThuFri
84°F / 64°F
84°F / 64°F
73°F / 57°F
75°F / 57°F
70°F / 59°F

Published 4 weeks ago

By Serbian Times

PODRŠKA ZA UKRAJINU, IZRAEL I TAJVAN: Američki Senat im odobrio paket pomoći od skoro 100 milijardi dolara!

Američki Senat usvojio je zakon kojim se odobrava paket bezbednosne pomoći Izraelu, Ukrajini i Tajvanu u vrednosti od ukupno 95 milijardi dolara.

Za usvajanje zakona, koji je prošao Kongres nakon višemesečnog odlaganja, glasalo je 79 senatora, a njih 18 protiv, što je daleko više od potrebne većine u Senatu od 100 članova da bi zakon bio usvojen.

Kako bi zakon stupio na snagu, potrebno je da ga potpiše predsednik SAD Džozef Bajden.

PRATITE NAS I NA FEJSBUKU:

Paket pomoći predviđa 61 milijardu dolara za Ukrajinu, 26 milijardi za Izrael, i oko 8.12 milijardi za “suprotstavljanje komunističkoj Kini“ u Indo-Pacifiku, dok je četvrti deo paketa namenjen za mere koje će dovesti do potencijalne zabrane aplikacije TikTok u SAD, mere da se zamrznuta ruska imovina prebaci Ukrajini i nove sankcije Iranu, prenosi Rojters.

„Potpisaću ovaj zakonski predlog čim sutra stigne na moj sto i obratiti se Amerikancima, kako bismo počeli da šaljemo oružje i opremu Ukrajini ove nedelje. Potreba je hitna: za Ukrajinu koja se suočava sa neumoljivim bombardovanjem Rusije, za Izrael koji je upravo bio suočen sa napadom Irana bez presedana, za izbeglice i one pogođene konfliktima i prirodnim katastrofama širom sveta, uključujući u Gazi, Sudanu, Haitiju“, poručio je Bajden.

Lider Demokrata u Senatu Čak Šumer poručio je da je ostavio poruku ukrajinskom predsedniku Volodimiru Zelenskom koja glasi: “Završili smo. Sada – pobedite“, prenosi Glas Amerike.

“Ovaj zakonski predlog jedna je od najvažnijih mera koju je Kongres usvojio posle dugo vremena za zaštitu američke bezbednosti i sigurnosti zapadne demokratije“, rekao je Šumer.

PROČITAJTE VIŠE:

UKRAJINA OSTAJE BEZ MUNICIJE: Zelenski strahuje od poraza, neophodan američki novac i oružje za nastavak ratovanja!

AMERIKA SPREMNA DA POMOGNE UKRAJINU I IZRAEL: Bajden pozvao Predsednički dom da im što pre odobri vojnu pomoć!

IZRAEL NAPAO IRAN: Pogođena provincija sa nuklearnim postrojenjima, aktiviran PVO!

Izvor: Nova.rs
Foto: EPA-EFE/SENATE TELEVISION

YOU MAY LIKE