Chicago
10°
Cloudy
7:00 am5:07 pm CST
Feels like: 3°F
Wind: 4mph W
Humidity: 40%
Pressure: 30.63"Hg
UV index: 0
SatSunMon
39/34°F
37/27°F
43/39°F

Published 2 years ago

By Antonije Kovačević

PODRŠKA SRPSKIM FUDBALERIMA U ČIKAGU: Compass vodio decu na utakmicu, Luka golom obradovao mališane!

Fudbalski klub Compass United iz Čikaga organizovao je danas kolektivni odlazak dece iz svoje fudbalske škole na utakmicu MLS Lige Chicago Fire – Inter Miami. Dva autobusa puna mališana imali su prilike da se druže i navijaju za lokalne fudbalske heroje.

Radovan Roy Dobrašinović, vlasnik kompanije Compass Holding, najveće srpske kompanije u SAD koja se bavi transportnim biznisom, a pod čijim okriljem je osnovan i fudbalski klub Compass United, kaže da je ovu fudbalsku ekskurziju organizovao iz nekoliko razloga.

– Želim da naša djeca, koja tek prave prve fudbalske korake, dožive taj sport punim plućima, da vide velike igrače na velikom terenu, pred punim tribinama. Takođe, ovo je bila prilika da podržimo naše, srpske igrače, koji brane boje Chicago Fire, Luku Stojanovića i Borisa Sekulića, kao i Roberta Berića, Slovenca koga računamo kao da je naš, kaže Dobrašinović, koji je bio i vođa puta malih navijača Chicago Fire.

PODRŠKA DECI I SRPSKIM IGRAČIMA: Radovan Roy Dobrašinović, vlasnik Compass United

Na dečjim licima se videla sreća i uzbuđenje dok su u vojničkom redu, jedan po jedan, čekala da se ukrcaju u autobuse koji su ih odvezli na čuveni stadion Soldier Field, dom fudbalera Chicago Fire, kao i kluba američkog fudbala Chicago Bears.

A tamo su imali prilike da se, osim uživanja u ambijentu, raduju i pobedi domaćeg kluba, za koji je jedini pogodak postigao upravo srpski fudbaler Luka Stojanović.

OBRADOVAO DECU: Luka Stojanović slavi jedini pogodak Foto: AP/Kamil Krzaczynski)

Fudbalski klub Compass United, koji pored seniorskog tima ima i nekoliko mlađih selekcija i fudbalsku školu, okuplja uglavnom srpsku i decu sa prostora bivše Jugoslavije, Balkana i bivše SSSR, a svi zainteresovani roditelji mogu svoju decu učlaniti u klub OVDE!

Tekst: Antonije Kovačević Foto: AP/Kamil Krzaczynski)

YOU MAY LIKE

KOLUMNA, KOVAČEVIĆ: Đokovićev put kojim se ređe ide, popločan očevim glupostima, našim kompleksima i svetskom zaverom
BRITANSKI NOVINAR OPISAO NOLETOV PUT DO VRHA: "Diskvalifikovan, zabranjen, deportovan" i na kraju najbolji!
SRBIN KOJI RADI ZA FBI OTKRIVA KAKO IZGLEDA NJEGOV ŽIVOT: Ne spava po 9 dana, govori 10 jezika i pravi je genije!
MILVOKI PROSLAVIO SVETOG SAVU: Patrijarh Porfirije poručio roditeljima: "Ne učite decu samo da budu Srbi..." (FOTO+VIDEO)
"BOŽJA PRAVDA PRED OČIMA BILA GEJTSA": Čuveni španski pisac tekstom podigao spomenik Đokoviću!
PATRIJARH STIGAO U ČIKAGO, DOČEKALA GA DECA I PESMA: "Najveće moje zadovoljstvo je susret sa braćom i sestrama, susret sa ljudima"
IVANIŠEVIĆ OTVORIO DUŠU: Nole može da urla i da me psuje, ali mora da pobeđuje, i ja sam bio lud!
PREDRAG SVE ODUŠEVIO DUHOVITIM PESMAMA: Mladi Trebinjac piše poeziju, svira gusle, jaše konje i poručuje: U selu je spas! (VIDEO)