Chicago, IL
37°
Cloudy
5:59 am7:38 pm CDT
Feels like: 32°F
Wind: 8mph NW
Humidity: 54%
Pressure: 30.2"Hg
UV index: 0
4 am5 am6 am7 am8 am
37°F
36°F
36°F
36°F
39°F
MonTueWedThuFri
64°F / 52°F
61°F / 37°F
43°F / 37°F
55°F / 46°F
57°F / 57°F

Published 5 years ago

By Antonije Kovačević

PODRŠKA HEROJU: Chicago Fire i AAA Freight donirali srpskog maratonca koji obara Ginisov rekord

Fudbalski klub i kompanija iz Čikaga uručili Goranu Nikoliću čekove i tako podržali izgradnju hale za paraolimpijce u Kragujevcu. Veljko Paunović: Goran je svima pokazao šta može “srce u junaka”. Predrag Igić: Čast nam je što možemo da podržimo ovako hrabar poduhvat iza koga stoji plemeniti cilj

Danas su u trening kampu Chicago Fire predstavnici fondacije ovog kluba uručili ček na 1.000$ Goranu Nikoliću, slabovidom maratoncu iz Srbije,koji bi ovih dana trebao da obori Ginisov rekord sa 77 maratona pretrčanih u 77 dana. Ovaj vanserijski poduhvat podržala je i kompanija AAA Freight, koja je donirala 2.000$ koji su namenjeni završetku gradnje Sportskog centra za paraolimopijce u Kragujevcu.

U ime Chicago Fire fondacije našem maratoncu čestitala je Džesika Javic, koja je istakla kako im je velika čast i zadovoljstvo što mogu da podrže Goranov plemeniti cilj, a tom prilikom novinarima se obratio aktuelni trener ovog kluba Veljko Paunović, svojevremeno svetski šampion sa srpskom mladom reprezentacijom (U20):

PODRŠKA VELIKIH: Džesika Javic ispred Chicago Fire fondacije uručila ček Goranu

O kakvom se čoveku radi shvatio sam čim sam ga upoznao, pa sam odmah predložio našoj fondaciji da pruži podršku ovome što radi. A to je nešto teško zamislivo i vrhunskim sportistima, kamoli jednom paraolimpijcu

Veljko Paunović, trener Chicago Fire

-Goran je svima nama pokazao šta može “srce u junaka” – tačnije da snažnoj volji i plemenitim namerama ništa ne može da stane na put. O kakvom se čoveku radi shvatio sam čim sam ga upoznao, pa sam odmah predložio našoj fondaciji da pruži podršku ovome što radi. A to je nešto teško zamislivo i vrhunskim sportistima, kamoli jednom paraolimpijcu koji jedva da vidi svet oko sebe. On ga možda ne vidi, ali ga zato oseća mnogo više nego mnogi od nas. I zato mu hvala. Nadam se da će uspeti da ostvari svoj cilj, zapravo ubeđen sam da hoće, i da će njegove kolege paraolimpijci uskoro dobiti adekvatnu dvoranu u kojoj će moći da se pripremaju za buduća takmičenja.

PUNO SRCE: Goran sa direktorom AAA Freight Predragom Igićem

Nama je zaista puno srce što smo mogli da podržimo jedan ovako hrabar poduhvat iza koga stoji plemeniti cilj. Nadamo se da će se i drugi odazvati i pomoći Goranu da dovrši svoju misiju

Predrag Igić, direktor AAA Freight

Predrag Igić, direktor kompanije AAA Freight, istakao je da se njegova kompanija, čim je čula za ovu akciju, odazvala sa namerom da pomogne:

-Igrom slučaja Goran je iz istog grada (Kragujevca) kao i vlasnik naše kompanije, Antonije Keljević, ali bez obzira na to nama je zaista puno srce što smo mogli da podržimo jedan ovako hrabar poduhvat iza koga stoji plemeniti cilj. Nadamo se da će se i drugi odazvati i pomoći Goranu da dovrši svoju misiju, pa da naši sportisti paraolimpijci, koji su nas mnogo puta obradovali medaljama sa velikih takmičenja, dobiju uslove kakve zaslužuju, istakao je Igić.

MAJSTORI FUDBALA I MARATONA: Goran i Nemanja Nikolić, prvotimac Chicago Fire

Goran Nikolić je inače juče promenio rutu, pa je svoj 69.po redu maraton istrčao pored jezera Mičigen, umesto uobičajenom stazom nedaleko od manastira Nova Gračanica. Planirano je da svoju veličanstvenu avanturu završi 3.jula, uoči velikog američkog praznika, kada bi trebao da savlada i poslednju 77.maratonsku deonicu i obori Ginisov rekord.

Da podsetimo, Goran Nikolić je sportista paraolimpijac iz Kragujevca koji od rođenja vidi samo 5% na jedno oko, dok sa drugim samo slabo oseća svetlost. To ga, međutim, nije sprečilo da se upusti u ovako zahtevan poduhvat.

Pratite Serbian Times, bićemo sa Goranom i 3.jula kada bude obarao rekord. Stay tuned!

Piše: Antonije Kovačević Foto&Video: Goran Pikula

YOU MAY LIKE