Chicago, IL
61°
Cloudy / Wind
6:05 am7:34 pm CDT
Feels like: 57°F
Wind: 20mph WSW
Humidity: 65%
Pressure: 29.7"Hg
UV index: 1
6 pm7 pm8 pm9 pm10 pm
61°F
59°F
59°F
57°F
55°F
ThuFriSatSunMon
54°F / 43°F
59°F / 39°F
50°F / 37°F
55°F / 41°F
63°F / 50°F

Published 2 years ago

By admin

“POD GRANATAMA JE JE PORAĐALA ŽENE”: Republika Srpska se oprašta od doktorke Branke, koja je na svet donela više od 2.500 dece (FOTO)

U Kulturnom centru u Istočnom Novom Sarajevu održana je komemoracija povodom smrti načelnice Odeljenja ginekologije i akušerstva u Bolnici “Srbija” Branke Pekić Semiz, u prisustvu porodice, brojnih prijatelja i kolega, kao i gradonačelnika Istočnog Sarajeva Ljubiše Ćosića.

Ćosić je istakao da je doktorka Branka Pekić Semiz bila vrhunski stručnjak i da je svaki susret sa njom bio poseban, prenosi Srpskainfo.

On je naglasio da smrt ne može pobediti život koji je donosio i doprinosio stvaranju mnogih drugih života, te da doktorka Branka nastavlja da živi u srcima više od 2.500 dece kojima je pomogla da dođu na ovaj svet.

Predsednik Upravnog odbora Bolnice “Srbija” Slavko Ždrale rekao je da je primarijus doktor Branka Pekić Semiz ostavila veliki trag u srpskom narodu sa primarijusom doktorom Vladimirom Mehmedpašićem kada je u podrumskim prostorijama pod granatama porađala mnogobrojne žene.

Branka Pekić Semiz je juče izvršila samoubistvo. Rođena je 8. aprila 1962. godine u Sarajevu. Osnovnu školu i gimnaziju završila je na Ilidži. Diplomirala je 1986. godine na Medicinskom fakultetu u Sarajevu, a specijalistički ispit položila je 1997. godine u Kliničkom centru Srbije u Beogradu, dok je supspecijalistički ispit iz perinatologije položila 2004. godine u KCU u Sarajevu.

Titula primarijusa dodeljena joj je 7. aprila ove godine. Objavila je više radova koje je prezentovala na brojnim stručnim skupovima. U Bolnici “Srbija” bila je zaposlena od 1996. godine.

Potresne oproštajne poruke

Društvene mreže su pune poruka u kojima se građani opraštaju od doktorke Branke…,

“Ne mogu da verujem. Pozdravile smo se u nedelju, nakon što mi je pomogla da na svet dođe moja četvrta beba. Sva četiri puta me je porodila carskim rezom. Jako mi je žao. Delovala je toliko sigurna u sebe, toliko jako, a to je u stvari mene ohrabrivala, posebno ovaj poslednji put”.

Ovo je samo jedna od od brojnih poruka, nakon što je objavljena informacija o smrti doktorke, koja se ubila u Bolnici „Srbija“ u Istočnom Sarajevu, piše Srpskainfo.

Protekla dva dana brojne kolege i bivši pacijenti opraštaju se od doktorke preko društvenih mreža. Ističu da se radilo o jednoj od najboljih lekara u bolnici, koja je uvek bila tu za svoje pacijente.

– U nedelju joj rekoh: Bog vas čuvao doktorka! Duša… Ko zna koliko je patila. Bog da joj dušu prosti! Večnaja pamjat – piše u jednom od komentara.

Drugi ističu da će tek sada svi shvatiti i ceniti kakvu su doktorku imali.

– Dobar čovek, dobar lekar. Hvala ti za Miljanu i Milana, rođene u nemogućim uslovima na Ilidži 1992. i 1996. Slava ti. Iskreno saučešće porodici – navela je jedna od bivših pacijenata doktorke Pekić-Semiz.

– Bože, ne mogu da verujem, počivaj u miru i hvala ti za svaku toplu reč i ohrabrenje na prijemu sa mojim trećim djetetom. Nikad neću zaboraviti vaše tople riječi koje su glasile: “Sine srećno i javi nam se sa najljepšim vijestima”. I hvala bogu tako je i bilo. Vječna vam slava i hvala – napisao je izvesni Skopina.

– Draga moja doktorice hvala vam za sve. Hvala vam za moga anđela Vukašina, koji je došao 1995. na ovaj svet uz vašu i Božiju pomoć. Hvala vam što ste postojali i večno će te postojati u našim srcima. Putujte sa anđelima u bolji i čistiji svet. Vaš lik će duboko biti urezan u naše srce. Mnogo će te mi nedostajati jer smo se viđale svakog dana. Volim vas – stoji u komentarima.

Od doktorke se oprostio i poznati džudista Stefan Majdov.

– Neka vam Bog sudi po vašim dobrim delima koja su mnogobrojna… Koliko samo novih života ste doneli i spasili. Hvala vam za sve – napisao je Majdov.

Izvor: Srna, Srpska info Foto: Privatna arhiva

YOU MAY LIKE