Connect with us

Dijaspora

POČIVA KRAJ NOVE GRAČANICE: Srpski biznismen Slobodan Pavlović sahranjen u Čikagu!

Published

on

Na groblju manastira Nova Gračanica u Čikagu u utorak je sahranjen Slobodan Pavlović (84), poznati američki biznismen srpskog porekla rođen u Popovima kod Bijeljine. Na večni počinak uz suprugu Miru ispratili su ga rodbina i mnogobrojni prijatelji i saradnici.

Parastos je u utorak u podne održan i u njegovom rodnom selu, u Hramu Hristovog vaskrsenja, a komemoracija Pavloviću biće održana u četvrtak u 13 časova na Slobomir P univerzitetu u Bijeljini.

Pavlović je poginuo u petak u saobraćajnoj nesreći, kada je vozilo u kojem je bio podletelo pod kamion. U našoj javnosti, Pavlović je ostao upamćen kao graditelj i zadužbinar. Godine 1991. postavio je temelje za izgradnju Pavlovića mosta na Drini koji spaja Mačvu i Semberiju, a završen je pet godina kasnije. Podigao je i spomenik Filipu Višnjiću ispred Gradske biblioteke u Bijeljini, a u Popovima Crkvu Hristovog vaskrsenja i spomenik knezu Ivi od Semberije.

Sa suprugom Mirom podigao je ukraj Drine i grad Slobomir, kao i Pavlovića univerzitet, najveći privatni univerzitet u Bosni i Hercegovini.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Novosti
Foto: Printscreen YouTube / tvslobomir

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement