Chicago
70°
Partly Cloudy
6:41 am6:43 pm CDT
Feels like: 70°F
Wind: 11mph NE
Humidity: 80%
Pressure: 30.04"Hg
UV index: 0
TueWedThu
72/63°F
66/63°F
66/59°F

Published 2 months ago

By Serbian Times

PO OCU SRPKINJE, A PO MAJCI KENIJKE: Bliznakinje Petra i Grejs krštene su pravoslavnoj crkvi, srpski običaji su za njih posebno blago!

Nikada zaboravu ne smemo predati korene i ognjišta naših predaka, ma gde god nas životni put odveo, pričaju dvanaestogodišnje bliznakinje Petra i Grejs Kukić. Rođene u Nemačkoj, po očevim korenima su iz Potkozarja u Srpskoj, a majčinim iz Kenije. Ipak, čežnja prema očevoj dedovini, u dalekom svetu devojčice kažu, svakim danom sve je veća.

Da ljubav piše najlepše životne priče, i to kada se najmanje nadamo – primer su Penina i Milenko Kukić, prenosi Srpskainfo.

Pre trinaest godina, došavši iz Kenije u Nemačku – Penina upoznaje Milenka. On je ćerke upoznao sa potkozarskim korenima, te ih naučio da govore srpski jezik.

–To mi je bio cilj, kada sam dobio decu, da ih naučim prvo srpski jezik. Stalno smo srpski jezik govorili – kaže Milenko Kukić.

Petri i Grejs nisu strani ni srpski običaji i kultura.

I njihova majka Kenijanka voli Republiku Srpsku. Zbog toga svakog avgusta dolaze u Veriće. Tom prilikom, Petra i Grejs posete i crkvu Sv. Ilije, gde su kao bebe krštene.

–Zaista se divno osećam kada dođemo u Republiku Srpsku. Osećam se kao kod svoje kuće u Keniji. Ovde je narod veoma topao, a pejzaž je divan. Od srpskih specijaliteta naučila sam napraviti sarmu, palačinke, pasulj, pitu i musaku – priča Penina Kukić.

PROČITAJTE VIŠE:

ČUDO OD DETETA: Šumadinac Ogi (5) je najmlađi osvajač Kilimandžara na svetu! (FOTO)

NEVEROVATNA PRIČA MALENE HEROINE: Helena (5) je prve korake napravila u bolnici, imala je 2 transplantacije, a sada ima samo jednu želju! (FOTO)

SPEKTAKULARNI TRIJUMF AJNŠTAJNA IZ KIKINDE: Andrej osvojio zlatnu medalju na Olimpijadi iz fizike, mašta da upiše ovaj fakultet! (VIDEO)

Izvor: Blic
Foto: Printscreen Youtube

YOU MAY LIKE