Chicago
64°
Cloudy
6:44 am6:38 pm CDT
Feels like: 64°F
Wind: 6mph NNE
Humidity: 88%
Pressure: 30.08"Hg
UV index: 0
FriSatSun
70/59°F
77/63°F
77/63°F

Published 3 months ago

By Serbian Times

PLJAČKA VEKA U AMERICI: Ukradeno neverovatnih 280 milijardi dolara pomoći tokom pandemije!

Više od 200 milijardi dolara je navodno ukradeno u SAD iz dve velike inicijative za pomoć malim preduzećima tokom pandemije korona virusa, saopštio je američki nadzorni organ.

Brojke koje je u utorak objavio generalni inspektor američke administracije za mala preduzeća (SBA), mnogo su veće od prethodnih projekcija kancelarije, prenosi AP. U izveštaju generalnog inspektora navodi se da je „najmanje 17 odsto svih sredstava za KOVID-EIDL i JPP isplaćeno potencijalno lažnim akterima”.

U komentarima priloženim izveštaju, visoki zvaničnik SBA osporio je nove brojke i rekao da pristup generalnog inspektora „sadrži ozbiljne nedostatke”.

Asošijeted pres je 13. juna izvestio da su prevaranti potencijalno ukrali oko 280 milijardi dolara hitne pomoći, dok su još 123 milijarde dolara potrošene pogrešno.

PROČITAJTE VIŠE:

Najveći deo potencijalnih gubitaka je iz dva programa SBA, a drugi iz obezbeđenih beneficija za nezaposlene radnike, koji su iznenada ostali bez posla usled ekonomskih preokreta izazvanih pandemijom.

Tri inicijative su pokrenute tokom administracije Donalda Trampa i nasledio ih je američki predsednik Džozef Bajden.

Portparol SBA saopštio je da je „od vitalnog značaja da se razjasni da se 86 odsto verovatnih prevara u programima JPP i KOVID-EIDL dogodilo u prvih devet meseci tih programa”.

Prevara u programima pomoći nezaposlenima tokom pandemije iznosi 76 milijardi dolara, prema svedočenju generalnog inspektora Ministarstva rada Larija Tarnera u Kongresu. To je konzervativna procena.

Još 115 milijardi dolara greškom je otišlo ljudima koji nisu trebali da dobiju beneficije, prema njegovom svedočenju, prenosi Tanjug.

POVEZANE TEME:

TRAMP BEZ “NASLEDNOG GREHA”: Svi živi predsednici SAD su potomci robovlasnika, osim njega!

HANTER BAJDEN SKLOPIO NAGODBU: Priznaje krivicu za izbegavanje plaćanja poreza i ilegalno posedovanje oružja!

PUTIN OTKRIO: Rusija dala milijardu evra Vagneru, evo šta će biti sa paravojnom grupom! (VIDEO)

Izvor: Agencije
Foto: Pixabay

YOU MAY LIKE