Chicago, IL
73°
Sunny
6:10 am7:30 pm CDT
Feels like: 73°F
Wind: 11mph WNW
Humidity: 40%
Pressure: 29.71"Hg
UV index: 5
1 pm2 pm3 pm4 pm5 pm
75°F
73°F
68°F
64°F
63°F
MonTueWedThuFri
63°F / 50°F
66°F / 59°F
68°F / 50°F
57°F / 46°F
55°F / 43°F

Published 2 years ago

By admin

PLASIDO DOMINGO U CENTRU SKANDALA: Čuveni tenor doveden u vezu sa bandom koja je trgovala ljudima!

Čuveni tenor Plasido Domingo ponovo je u centru skandala, ovoga puta u pitanju je optužba da je već 20 godina u kontaktu sa čelnicima kriminalne organizacije koja je trgovala ljudima.

Muzički svet u poslednje vreme bruji o katastrofalnom fijasku Plasida Dominga u Areni di Verona, zbog kojeg je čuveni tenor čak uputio pismo izvinjenja gradonačelniku Verone i to zbog vlastitog nastupa ispod svake podnošljive razine.

Tokom nastupa, krajem avgusta, Domingo je napustio veronsku pozornicu jer je njegovo izvođenje bilo toliko loše da su članovi orkestra odbili da stanu s njim na pozornicu tokom aplauza. Ispostavilo se da su u pozadini ozbiljni privatni problemi, piše „Jutarnji list“.

Naime, argentinski sudija Ariel Lijo optužio je prošle nedelje 19 ljudi da su koristili navodnu školu joge u Buenos Ajresu kao paravan za trgovinu ljudima, prisiljavajući žene na seks s bogatašima, u svrhu pranja novca. Istraga lanca trgovine ljudima otkrila je da je Plasido Domingo bio u kontaktu s čelnicima te kriminalne organizacije više od 20 godina.

Prema izveštajima stranih medija, postoji snimak koji dokazuje povezanost operske zvezde s trafikingom. Izveštaji kažu da je glas muškarca koji ide na sastanak sa ženom po imenu Mendy, putem kriminalnog lanca, Domingov. Na snimcima, koji su dobijeni prisluškivanjem, Mendy čoveka s kojim razgovara naziva “Plasido”.

Sudac Ariel Lijo odlučio je da će četrnaestorica od 19 optuženih za trgovinu ljudima zbog seksa i novca biti zadržani u pritvoru, dok im je imovina zamrznuta. Tužitelji su zatražili podizanje optužnice protiv 20 osoba.

Izvor: Nova.rs Foto: Wikimedia Creative Commons

YOU MAY LIKE