Connect with us

Dijaspora

PISMO KAO ČUVAR SRPSKE TRADICIJE I ISTORIJE U DIJASPORI: Ćirilica se uči i u norveškom Fredrikstadu!

Published

on

U organizaciji udruženja Srba i prijatelja Mihajlo Pupin, Viken Norge, Ministarstva prosvete Republike Srbije kao i naše ambasade u Kraljevini Norveškoj kao i uz podršku Fredrikstad komune 4. septembra 2021. godine, više od 45 đaka krenulo u Dopunsku školu srpskog jezika u kojoj će čuvati od zaborava srpsko ćirilično pismo, zavičaj, istoriju, kulturu, veru,običaje i tradiciju.

“Veliku zahvalnost dugujemo nastavnici Aleksandri Lepojević za uložen trud i organizaciju ovog projekta. Udruženje Srba i Prijatelja Mihajlo Pupin Viken osnovano je u decembru mesecu prošle godine, ali sa zadovoljstvom možemo reći da smo u kratkom roku uspeli da realizujemo ovako važan projekat.

Želim posebno da naglasim veliku podršku roditelja kao i Ambasadi Republike Srbije u Kraljevini Norveškoj i Fredrikstad komuni da dodje do realizacije ovako važanog projekta. Udruženje Srba-Mihajlo Pupin Norveška želi svim djacima srećan polazak u školu kao i uspešnu školsku godinu”, rekao je Branko Dimeski iz Udruženja Srba i prijatelja Mihajlo Pupin Viken Norge.

Izvor: Rts Foto:

Advertisement