Published 4 weeks ago

By Serbian Times

PIROĆANAC KANDIDAT ZA GINISA: Siniša ima jedinstvenu kolekciju od preko 2000 kačketa iz celog sveta!

Piroćanac Siniša Jelenkov vlasnik je jedinstvene kolekcije kačketa od skoro 2000 primeraka iz celog sveta.

Ova kolekcija kačketa jedinstvena je po tome što je svaki kačket Siniša dobio na poklon, i na svakom ima podatke o tome ko mu je poklonio i kada.

Siniša će uskoro imati i izložbu svojih kačketa u pirotskoj galeriji a planira da konkuriše i za Ginisovu knjigu rekorda.

Siniša je inače poznati fotograf iz Pirota.

-Počeo sam kačkete da skupljam daleke 1995. godine. Prvi kačket dobio sam na poklon od legendarnog pirotskog fotografa Caneta Vasića. Spontano sam počeo da sakupljam kačkete a kad su prijatelji saznali da sam počeo da sakupljam kačkete, počeli su da mi poklanjaju. Sada imam kačkete sa svih meridijana, iz Tanzanije, Laosa, Kambodže, Urugvaja, Paragvaja, Togoa, Vijetmana, očekujem da uskoro dobijem kačket čak i sa Severnog pola -kaže Siniša.

Svaki Sinišin kačket ima svoju priču.

PROČITAJTE VIŠE:

-Bukvalno za svaki kačket imam ubeležene podatke o tome od koga sam ga dobio na poklon i datum. Svaki kačket ima svoju priču i upravo to je ono što ovoj kolekciji daje jedinstvenost. Zato je meni lično, vrednost kolekcije – neprocenjiva, i ne bi mogao da se odvojim ni od jednog kačketa koji je deo kolekcije. Već sam razgovarao sa ljudima iz Turističke organizacije koji žele da organizuju izložbu kačketa u pirotskoj galeriji, a već neko vreme razmišljam o tome da se prijavim za Ginisa jer je moja kolekcija verovatno jedina takve vrste na planeti – priča Jelenkov.

Jelenkov je inače jedan od omiljenijih likova u Pirotu.

Nema nikoga u ovom srpskom gradu da ga ne poznaje, a često svojim gestovima oduševljava Piroćance. Tako je pre nekoliko godina, na 8. mart – Dan žena, podelio svim prolaznicama, i neznanim i znanim, u centru grada na stotine cvetova, što je izazvalo pravo oduševljenje u Pirotu.

POVEZANE TEME:

OBOREN GINISOV REKORD U SRBIJI: Najveća struktura od plastičnih flaša ikad postavljena na Adi Ciganliji! (FOTO)

NAJBOLJI FRISTAJL BASKETAŠ SRBIJE: Nemanja ušao u Ginisovu knjigu rekorda! (FOTO, VIDEO)

MILUN PREVAZIŠAO SEBE: Napravio novi lonac za Ginisa, može da nahrani preko 1.000 ljudi! (FOTO)

Izvor: Telegraf
Foto: Telegraf

YOU MAY LIKE