Chicago, IL
45°
Clear
6:30 am5:36 pm CST
Feels like: 43°F
Wind: 5mph NNE
Humidity: 57%
Pressure: 29.86"Hg
UV index: 0
6 am7 am8 am9 am10 am
43°F
43°F
41°F
43°F
46°F
TueWedThuFriSat
66°F / 27°F
32°F / 23°F
46°F / 32°F
52°F / 39°F
61°F / 46°F

Published 1 year ago

By admin

PIKSI SE OGLASIO POSLE REMIJA: Evo šta je potrebno Srbiji za prolaz dalje!

Dragan Stojković Piksi, selektor Srbije, pojasnio je zbog čega na meču sa Kamerunom (3:3) nije bilo mesta za Dušana Vlahovića.

„Vlahović nije 100 odsto na svom nivou, imali smo dve prinudne izmene centralnih bekava i to je dosta poremetilo naše ideje da pokušamo da ubacimo napadača Luku Jovića, jer je bilo preopasno jer je Kamerun imao četiri igrača na našoj zadnjoj liniji. Nismo bili pametni. Odigrali smo dobru utakmicu, ali nismo bili pametni da je završimo u svoju korist“, rekao je Stojković.

Pojasnio je i kakvo je stanje u svlačionici.

„Potpuno sve normalno, mirno, žalimo za pobedom! Stvorili smo nekoliko kolosalnih šansi i postgli tri gola. Igrači ne trebaju da gube glavu, iako svi osećamo frustraciju. Olako smo izgubili dva boda, sada ćemo gledati Švajcarsku i Brzil…Mi Srbi izgleda volimo teži put! Ova utakmica je bila spektakularna, šest golova.. Kada bi čovek znao šta će da se de si, ne bi bilo interasantno. Moje mišljenje je da smo bili za nijansu bolji od Kameruna.

Pojasnio je šta bi trebalo promeniti za meč sa Švajcarskom (2. decembra).

„Nivo koncentracije, pogotovo bolja komunikacija u poslednjoj liniji. Ovakve greške ne bi smele da se ponavljaju više. Protiv Švajcarske ćemo igrati ono što najbolje znamo! Da budemo ofanzivni i pokušamo da pobedimo.“

Došlo je i do povreda Strahinje Pavlovića i Miloša Veljkovića.

„Moramo da vidimo zdravstveno stanje igrača, da znamo na koga ćemo računati za sledeći meč. Pogotovo u poslednjoj liniji mora da bude više komunikacije. Ovakve greške ne bi smele da se ponavljaju. Igraćemo ono što najbolje znamo, da budemo ofazivni da pokušamo da pobedimo. Tražio je izmenu. Osetio je primicač. Preveliki je rizik da ne dođe do teže povrede. Pretpostavljam da će uspeti to da sanira u narednih par dana. Kada vam igrač traži izmenu, morate da reagujete tako. Imali smo drugačije taktičke zamisli, ali ovo je došlo neplanirano.“

Srbija posle dva kola ima samoo jedan bod kao i Kamerun dok Švajcarska i Brazil imaju po tri i igraju međusobni meč od 17 časova..

Prvi kriterijum za određivanje plasmana dalje je gol razlika, pa zatim broj datih golova, međusobni susret i broj crvenih i žutih kartona.

Scenario 1 – Pobeda Brazila protiv Švajcarske

U ovom trenutku, najviše nam odgovara pobeda Brazila jer sa Švajcarcima imamo meč u poslednjem kolu.

U tom scenariju, Srbija bipretekla Švajcarsku pobedom u trećem kolu. Tada bi se gledao i meč Brazila i Kameruna. U slučaju da Kamerunci izgube ili odigraju nerešeno, sve bi bilo jasno i Srbija bi išla dalje.

U slučaju da Kamerun pobedi Brazil, odlučivala bi gol razlika. Srbija trenutno ima gol razliku 3:5, a Kamerun 3:4, i morali bi da ostvarimo pobedu sa dva gola više od Kameruna za prolaz ili sa jednim više uz više datih golova.

Na primer, ako mi pobedimo sa 2:0, Kamerun ne sme da pobedi sa više od 1:0, jer bi u drugim varijantama ispali.

Scenario 2- Remi Brazila i Švajcarske

U tom slučaju, Brazil i Švajcarska bi imali po četiri boda i stvari bi se zakomplikovale. Srbija bi pobedom u poslednjem kolu došla do četiri boda kao i Švajcarska i onda bi odlučivala gol razlika. Švajcarska ima plus jedan koliko bi imala i pred poslednjem kolu. Srbiji bi trebala pobeda od dva gola razlike da bi nadmašila Švajcarce.

Ali to nije sve. U tom scenariju Kamerun ne bi smeo da dođe do pobede protiv Brazila. Ukoliko bi se to desilo, tada bi svi imali po četiri boda i odlučivala bi gol razlika sva četiri tima, a Brazil je trenutno u najboljem položaju jer trenutno ima plus dva, Švajcarska plus jedan, Kamerun minus jedan, a Srbija minus dva.

Scenario 3 – Pobeda švajcarske nad Brazilom

U ovom slučaju, Švajcarska bi prošla u narednu rundu sa šest bodova, a Srbija bi pobedom nad njima morala da čeka razvoj situacije u meču Brazila i Kameruna.

Tada nam nikako ne bi odgovarala pobeda Brazila jer bi i defintivno ispali,, dok bi u slučaju nerešenog rezultata ili pobede Kamerunaca mogli da se nadamo da prođemo sa boljom gol razlikom odd brazila u slčaju remije ili Kameruna u slučaju njihove pobede.

Sve kalkulacije će biti mnogo jednostavnije kada svoj meč odigraju Brazil i Švajcarska.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Nova.rs
Foto: Printscreen Instagram@fudbalskisavezsrbije

YOU MAY LIKE