Connect with us

Amerika

PIJAN IZAZVAO UDES: Muž Nensi Pelosi završio u zatvoru!

Published

on

Pol Pelosi je već odležao dva dana u zatvoru i dobio je dva dana smanjenja kazne zbog primernog ponašanja, izjavio je sudija Višeg suda okruga Napa Džozef Solga, prenosi AP.

Pol Pelosi, suprug Nensi Pelosi, predsedavajuće Predstavničkog doma američkog Kongresa, osuđen je danas na pet dana zatvora i uslovnu kaznu u trajanju od tri godine nakon što se preko advokata izjasnio pred sudom u Kaliforniji da je kriv za bezobzirnu vožnju i saobraćajnu nesreću koju je izazvao u pripitom stanju.

Pelosi će odraditi još osam sati društveno-korisnih aktivnosti umesto preostalog dana pritvora, rekao je Solga tokom izricanja presude na kojem okrivljeni Pelosi nije bio prisutan.

Sud je odlučio da Pol Pelosi mora da pohađa tromesečni kurs o vožnji u alkoholisanom stanju, kao i da mora da instalira uređaj za blokadu paljenja vozila u slučaju da ne prođe obavezni kompjuterski alko-test u svom automobilu.

Pored toga, Pelosi će morati da plati novčanu kaznu od oko 7.000 dolara, saopštio je sudija Solga.

Pol Pelosi je uhapšen zbog nesreće koju je izazvao 28. maja u okrugu Napa, severno od San Franciska, nakon što je alko-test pokazao da je imao 0,082 posto alkohola u krvi, nešto više nego što je zakonom dozvoljeno.

Policajci koji su se pojavili na mestu nesreće nadomak gradića DŽantvila u blizini vinarskog grada Juntvila potvrdili su da su Pelosija zatekli na sedištu vozača automobila Porše Karera iz 2021. godine, pored vozača drugog automobila, sportskog terenskog vozila.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Novosti
Foto: Printscreen Instagram @speakerpelosi

Advertisement