Chicago, IL
61°
Partly Cloudy
6:08 am7:31 pm CDT
Feels like: 61°F
Wind: 8mph ENE
Humidity: 45%
Pressure: 30"Hg
UV index: 4
12 pm1 pm2 pm3 pm4 pm
63°F
64°F
63°F
63°F
63°F
TueWedThuFriSat
70°F / 63°F
68°F / 50°F
59°F / 46°F
55°F / 43°F
52°F / 41°F

Published 2 years ago

By admin

PEŠIĆ POSETIO JOKIĆA U DENVERU: Ne postavlja se pitanje želje igrača da nastupaju za reprezentaciju!

Selektor muške reprezentacije Srbije, Svetislav Pešić i direktor našeg nacionalnog tima Dragan Tarlać, vratili su se sa putovanja po Sjedinjenim Američkim Državama gde su u okviru svojih redovnih aktivnosti na održavanju kontakata sa kandidatima za reprezentaciju Srbije posetili naše igrače koji nastupaju u NBA ligi.

Redovan kontakt, posete i razgovori sa svim potencijalnim reprezentativcima predstavljaju redovnu praksu u cilju boljeg uzajamnog razumevanja i pravovremenog planiranja aktivnosti srpskog nacionalnog tima tokom narednih kvalifikacionih prozora, odnosno u sklopu priprema za predstojeće Evropsko prvenstvo koje će se igrati u septembru.

Prvi izazov za košarkašku reprezentaciju Srbije biće kvalifikacione utakmice za odlazak na Svetsko prvenstvo 2023. koje će naš nacionalni tim igrati 30. juna u Letoniji protiv selekcije Letonije, odnosno 3. jula u Srbiji protiv reprezentacije Belgije.

Krajem avgusta slede prva dva meča u drugoj fazi kvalifikacija za odlazak na Svetsko prvenstvo kada će se tri prvoplasirane ekipe iz naše grupe A ukrstiti sa tri najbolje ekipe iz grupe B gde se nalaze Turska, Grčka, Belorusija i Velika Britanija.

Odmah zatim, naš tim očekuje nastup na Evropskom prvenstvu koje se od 1. do 18. septembra igra u Češkoj, Gruziji, Italiji i Nemačkoj. “Orlovi” se takmiče u grupi D čiji će se mečevi igrati u Pragu, a prvi rival našem timu biće selekcija Holandije, 2. septembra. Ostali protivnici Srbije u grupi D su Poljska, Češka, Izrael i Finska.

Po povratku iz Amerike, direktor muške seniorske reprezentacije Srbije, Dragan Tarlać je izjavio:

“Posetom našim igračima u SAD nastavljamo kontakte i razgovore sa kandidatima za reprezentaciju. Ovaj boravak u Americi je deo naših redovnih aktivnosti koje će se u danima pred nama nastaviti sa igračima, kako u zemlji tako i u inostranstvu. Posetili smo prvo mladog Alekseja Pokuševskog u Oklahomi, bili gosti familije Jokić i proveli nekoliko dana u Denveru, zatim smo se u Atlanti družili sa Bogdanovićem i Bjelicom, da bismo boravak u SAD završili u Dalasu sa Bobanom Marjanovićem. Ostvarili smo takođe veoma značajne kontakte sa njihovim trenerima i generalnim menadžerima koji će nam biti od velike pomoći za sve izazove koji nas očekuju u budućnosti”, poručio je Tarlać.

Selektor Svetislav Pešić je istakao nekoliko važnih stvari koje je ova poseta donela:

“Imali smo odlične razgovore sa svim igračima i dobili smo dovoljno informacija kako bismo mogli da posle razgovora sa ostalim kandidatima donesemo definitivnu odluku o planu priprema za junski kvalifikacioni prozor, zatim prozor koji nas očekuje u avgustu i Evropsko prvenstvo u septembru ove godine. Ne postavlja se pitanje želje svih igrača da učestvuju u predstojećim reprezentativnim akcijama. Iako je ovo vreme završetka regularnog dela lige i početak plej-ofa, vrlo je važno da već sada definišemo plan i program priprema kako bi svi potencijalni kandidati posle naporne sezone mogli da se pripreme i organizuju. Akcije koje nas očekuju su veoma izazovne i potrebno je da svi budu veoma dobro fizički i mentalno pripremljeni”, istakao je Pešić.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Kurir
Foto: Printscreen Instagram @kssrbije

YOU MAY LIKE