Chicago, IL
54°
Clear
6:19 am5:44 pm CDT
Feels like: 52°F
Wind: 7mph S
Humidity: 82%
Pressure: 29.93"Hg
UV index: 0
8 am9 am10 am11 am12 pm
55°F
57°F
59°F
63°F
64°F
TueWedThuFriSat
45°F / 37°F
46°F / 36°F
50°F / 41°F
48°F / 36°F
43°F / 32°F

Published 2 years ago

By admin

PAVLINA JE JEDNA U MILION: Peva kosovske pesme, svira klavir, a igra i fudbal! (VIDEO)

Pavlina Radovanović (12), izuzetno nadarena devojčica iz Orahovca na Kosovu i Metohijiji, svoj talenat trenutno usavršava u Muzičkoj školi “Stevan Mokranjac” u Gračanici.

Do sada je učestvovala na manifestaciji ‘Carski glasovi’ u gračaničkom Domu kulture, nastupala u Banjaluci, Beogradu i drugim mestima u centralnoj Srbiji. Osim što je talentovana, Pavlina je i vrlo skromna. Kako kaže, ima samo jednu želju – da na nastupima nosi prizrensku nošnju.

“Svesna sam da mi roditelji ne mogu priuštiti sve što želim, a meni je jedna od želja da na nastupima budem obučena u prizrenskoj nošnji”, priznaje Pavlina, koja uglavnom peva poznate kosovske pesme.

Posebno joj je draga “Srpska kolevka” jer je kako zaključuje, Kosmet bio i ostao srpska kolevka.

“Pavlinin talenat zapazio sam kada je pre tri godine pevala u Gračanici na ‘Carskim glasovima’. Tada sam čuo koliko je talentovana, a sada budući da pohađa našu Muzičku školu mogu reći da je ova devojčica neverovatna, jer sve što joj se zada odradi marljivo, trudi se vežba”, ističe Nemanja Đorđević, profesor klavira u pomenutoj školi.

Pavlina kaže da voli da igra fudbal, svira klavir, ali pre svega da se u dvorištu crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Orahovcu igra sa drugarima.

Nada se da nikada neće morati da napusti ovo metohijsko mesto, a osim ostanka njene porodice i komšija, Pavlina se nada i povratku raseljenih.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Novosti
Foto: Printscreen YouTube / Телевизија Храм

YOU MAY LIKE