Chicago, IL
48°
Cloudy
6:04 am7:35 pm CDT
Feels like: 43°F
Wind: 11mph N
Humidity: 87%
Pressure: 30"Hg
UV index: 0
12 am1 am2 am3 am4 am
48°F
48°F
48°F
48°F
46°F
FriSatSunMonTue
57°F / 36°F
50°F / 37°F
59°F / 43°F
63°F / 52°F
61°F / 37°F

Published 3 years ago

By admin

PAPRENE CENE U GUČI UZNEMIRILE JAVNOST: Evo koliko stvarno košta noćenje sa doručkom prestonici trube!

Vest da uoči održavanja jubilarnog 60. Sabora trubača cene smeštaja u Guči vrtoglavo rastu obišla je Srbiju. Na nekim sajtovima one su dostizale i visinu od paprenih nekoliko stotina evra za noć, što Dragačevci oštro demantuju naglašavajući da se cene smeštaja i hrane nisu menjale u poslednjih nekoliko godina.

„Ne znam kome je u interesu da nas Dragačevce predstavi kao bahate domaćine postavljajući astronomske cene i na taj način širi loš glas i odvraća posetioce da dođu. Ono što je činjenica jeste da je cena prenoćišta sa doručkom 25 evra, bez doručka 20. Naravno ako je u pitanju porodica tu su i brojne druge pogodnosti. Hrana je zdrava i domaća, osoblje ljubazno a svi uslovi solidni“, izjavio je za RINU Radomir Ivanović ispred TO Dragačevo.

Opština Guča sa okolnim selima ima veliki broj smeštajnih kapaciteta, a fokus je na seoskim domaćinstvima koja su se preusmerila na turističku delatnost. Gostima je dostupan i hotelski smeštaj u centru grada. Nakon renoviranja dostupno je još 15 apartmana, a kapacitet je 180 ležajeva. Cene su takođe „pristojne“ i kreću se od 20 do maksimalnih 40 evra.

„Tokom trajanja Sabora trubača i u smeštajnim kapacitetima biće ispoštovane sve epidemijske mere. Radnici u ugostiteljskim objektima takođe treba da ispoštuju sve potrebne procedure. Cene hrane i pića u objektima, takođe će ostati ili iste ili približne onima od prošlih godina. Bez značajnijih razlika“, kaže Ivanović.

Inače, ovo nije prvi put da se u javnosti pojavljuju informacije o previsokim cenama privatnog smeštaja u Dragačevu. Prošlog leta, kad Sabor trubača nije bio ni održan na jednom sajtu bilo je objavljeno da vam je za jednu noć provedenu u prosečnom hostelu potrebno preko hiljadu evra. Vlasnice su tada takođe bile zatečene i potvrdile da se radi o ogromnoj grešci.

“Pre par godina smo sklopili ugovor sa jednom agencijom koja je nama dovodila goste za vreme Sabora trubača, prošle godine smo taj ugovor raskinuli, ali nalog na bukingu ostao je kod njih iako smo mi napravili drugi. Doživele smo šok kad smo videli koliku su cenu stavili. Telefon ne prestaje da zvoni, sramota me je da izađem iz kuće, a ništa nemamo sa tim. Кomšije nas pitaju kad kupujemo džip, kad već tako dobro zarađujemo”, izjavila je tada Jelena Ječmenić.

Drgačevci na sve ovo dodaju da su oni gostoprimljivi ljudi i pre svega srdačni domaćini, a to pre svega mogu da potvrde brojni gosti koji se u Guču vraćaju decenijama unazad.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: RINA
Foto: RINA

YOU MAY LIKE