Published 2 months ago

By Serbian Times

PAKLENA OPKLADA NA SNIMANJU “SUTJESKE”:Ričard Barton izazvao vojnike SFRJ, a oni koji su je prihvatili brzo zažalili! (VIDEO)

Slavni glumac Ričard Barton bio je nominovan za nagradu Američke filmske akademije za glumu sedam puta, ali je nijednom nije dobio uprkos tome što je glumio veliki broj, danas kultnih, uloga.

Jedna od njih, značajna za ljude sa ovih prostora, svakako je ona Josipa Broza Tita u filmu “Sutjeska” čiji je reditelj bio Stipe Delić.

Barton je vodio koloritan i buran život. Iza njega je ostao veliki broj anegdota od kojih je jedna vezana baš za Jugoslaviju i vreme kada je ovde snimao “Sutjesku”.

Naime, sve vreme snimanja, glumac je sa suprugom, glumicom Elizabet Tejlor, bio lični gost čoveka koga je igrao – maršala Tita. Međutim, osim što je uživao u svim čarima VIP statusa u Jugoslaviji, Barton je voleo i da ide među narod, da se druži i zabavlja sa “običnim” ljudima.

“Sutjeska” je snimana 1973. godine, povodom tridesetogodišnjice istoimene bitke, u Nacionalnom parku Sutjeska. Rezervisti tadašnje JNA na setu su bili statisti i umali su prilike da lično upoznaju holivudsku zvezdu i sa njom se druže.

Neki od njih kasnije su pričali da nikada pre nisu videli čoveka koji je mogao toliko da popije. Barton, nakon što bi završio radni dan na setu, nekima od njih je nudio opklade – u ispijanju žestine.

Oni koji su prihvatili dvostruko su zažalili. Prvo, nije bilo šanse da pobede jer je Barton bio “kao sunđer”. Drugo, ako bi ih zapovednik uhvatio pijane, pretio im je vojni sud!

I sa Bartonom je bilo problema. Bata Živojinović je kasnije pričao da je glumac na set dolazio spreman, ali da bi već do podne bio toliko pijan da nije mogao da stoji!

– Dosta scena smo snimili tako što je kadar sniman do pojasa, a onda bi ga neko držao za noge kako ne bi pao. U jednoj sceni se toliko ljuljao da sam ga čak i ja držao oko struka – ispričao je naš slavni glumac.

PROČITAJTE VIŠE:

TRENUTAK KOJI SU SVI ČEKALI: Objavljen zvanični trejler za film “Heroji Halijarda”! (VIDEO)

POSLEDNJA CRNOGORSKA VIRDŽINA: Stana je obećala ocu da će ceo život provesti kao muško, a evo i zašto! (VIDEO)

FILMSKA PRIČA ELIZABETE SA KOSOVA: Kao bebu je ostavili u podrumu, usvojio je bračni par iz Amerike, sad ona želi da usvoji dete iz Zvečanske!

Izvor: Istorijski zabavnik
Foto: Printscreen Youtube

YOU MAY LIKE