Chicago
64°
Fair
5:17 am8:19 pm CDT
Feels like: 64°F
Wind: 3mph N
Humidity: 78%
Pressure: 30.06"Hg
UV index: 0
SatSunMon
79/61°F
73/57°F
77/59°F

Published 1 month ago

By Serbian Times

PACIJENT UMRO POŠTO JE SESTRA ISKLJUČILA APARAT KOJI PRATI RAD SRCA: Bio joj je glasan dok je pričala preko telefona!

Pacijent (85) je preminuo nakon što je medicinska sestra isključila njegov srčani monitor, kako bi pričala sa porodicom preko Fejs tajma.

Džeraldin Lumbo Dizon je 29. jula radila noćnu smenu u privatnoj bolnici Nepean u Kingsvudu, u Sidneju, kada je primila poziv od rođaka i isključila zvuk na monitoru.

Građanski i administrativni žalbeni sud Novog Južnog Velsa takođe je utvrdio da je propustila da upozori lekare na nepravilan srčani ritam pacijenta nekoliko trenutaka pre incidenta.

Na ročištu, medicinska sestra je oglašena krivom za nedolično profesionalno ponašanje i nedovoljno profesionalno ponašanje.

Utvrđeno je i da Dizon nije uspeo da obezbedi lečenje pacijentu, koji je imao bubrežnu i srčanu insuficijenciju, dok je bila na pozivu.

Nakon njene smene, lekari su ostali zbunjeni njegovim narušenim zdravljem jer nije uspela da ponovo uključi monitor.

U svojoj završnoj odluci, Tribunal je presudio: „U 7:07 ujutro 30. jula 2021., srčani monitor je pokazao da pacijent A ima bradikardiju (sporo otkucaje srca). Nega i medicinsko osoblje nisu mogli da čuju alarm jer su zvučnici telemetrijskog alarma i dalje bili isključeni“.

Dizon je tvrdila da je isključila zvuk jer je zbunjivao druge pacijente. Rekla je da su ga pomešali sa zvonom na vratima.

Takođe je trebalo da redovno proverava svoje pacijente, ali su nadzorne kamere otkrile da je to uradila samo jednom tokom smene od 10 sati.

Utvrđeno je da je razgovarala sa svojom porodicom 15 minuta pre nego što je srce pacijenta počelo da usporava, a da je ukupno bila na telefonu 66 minuta.

Tvrdila je da proverava svoju porodicu na Filipinima i rekla je da nije obavestila drugo osoblje jer nije bila „dobra u čitanju EKG-a“.

PROČITAJTE VIŠE:

INTERVJU, DANICA CRNOGORČEVIĆ: Ponosim se time što me je vaspitao mitropolit Amfilohije! Evo kako je nastala pesma “Veseli se srpski rode” (VIDEO)

SRBIJO, BUDI PONOSNA! Naš Aleksa je jedini dva puta biran za studenta godine na čuvenom Prinstonu!

ČIKA NENAD POSLEDNJI U EVROPI RUČNO PRAVI PARFEME: Da bi vam napravio parfem po meri treba da mu odgovorite na dva pitanja!

Izvor: Nova
Foto: Pixabay

YOU MAY LIKE

"NIJE BIO TAKAV, PROMENIO SE U PUBERTETU": Ispovest majke dečaka koji je izvršio masakr u školi!
PODRŠKA IZ PARIZA: Francuska teniserka igra u patikama sa srpskom trobojkom i hramom Svetog Save! (FOTO)
"DEPORTUJTE GA, NIJE GA BRIGA": Britanac napisao šokantan tekst o Novaku Đokoviću i Kosmetu!
MLADI SRBIN NA TRAGU VELIKOG IZUMA: Vidak je doktorand i dobitnik nagrade "Mihajlo Pupin", njegov trojanski konj mogao bi biti lek za rak! (FOTO)
OGLASIO SE ROLAN GAROS: Evo da li će Nole biti kažnjen zbog poruke "Kosovo je srce Srbije"!
RODIO SE KAO SULEJMAN, SADA JE DUŠAN: Nisam prešao u pravoslavlje, samo sam mu se vratio!
MESTO GDE JE BOG ŽIV: Patrijarh Pavle pre 30 godina spasao srpski manastir u Americi, danas u njega po lek dolaze oboleli od kancera! (FOTO GALERIJA)
NAJBOLJE PRISILNO SLETANJE U ISTORIJI: Pad bez ijedne žrtve! (VIDEO)