Chicago, IL
46°
Fair
6:30 am5:36 pm CST
Feels like: 45°F
Wind: 4mph N
Humidity: 58%
Pressure: 29.86"Hg
UV index: 0
5 am6 am7 am8 am9 am
43°F
43°F
39°F
41°F
43°F
TueWedThuFriSat
66°F / 28°F
32°F / 23°F
46°F / 32°F
52°F / 39°F
61°F / 46°F

Published 1 year ago

By Serbian Times

OVO SU PRAVI JUNACI: Hrabri volonteri sankama dopremaju hranu i lekove u zavejana srpska sela!

Sneg je okovao planinska sela u okolini Ivanjice, a iako se putevi čiste po prioritetima do pojedinih udaljenih kuća moguće je stići samo uz pomoć motornih sanki. Ekipe Crvenog krsta i Civilne zaštite opštine Ivanjica svakodnevno starim i bolesnim meštanima dostavljaju hranu, lekove i odeću. Meštani ih dočekuju sa osmehom na licu, jer u teškim uslovima koji su ih zadesili svaka pomoć je dobrodošla.

-Do naših kuća ne može se prići ni terenskim vozilom ni peške. Jedva da možemo da pređemo do komšije jer sneg je preko metar, a mi stari i bolesni. Kad vidimo ove divne momke kao da nas ogreje sunce. Oni nam donesu lekove i hranu. Mnogo nam znači njihova pomoć, kažu za RINU meštani udaljenog sela Vučak.

U Crvenom krstu u Ivanjici kažu da svakodnevno dobijaju pozive meštana kojima je potrebna pomoć, a oni se trude svima izaći u susret.

-Ekipe Civilne zaštite i Crvenog krsta su sve vreme na terenu. Pošto su tereni jako nepristupačni do zavejanih kuća ide se motornim sankama. Prioritet su bolesni i stari ljudi. Putevi do svih mesnih zajednica su očišćeni, ali ima još zavejanih nekategorisanih puteva i snežnih nanosa visokih nekoliko metara. Očekujemo sa prestankom padavina i potpunu stabilizaciju situacije, izjavio je Momčilo Mtrović predsednik opštine Ivanjica.

POVEZANE TEME:

NAJPOZNATIJI SRPSKI GORŠTAK ZATRPAN SMETOVIMA: “Ovde na Goliji tri metra snega, ali borimo se, navikli smo!”

NAJDIRLJIVIJI MOMENAT TRAGEDIJE: Iz ruševina spasena tek rođena beba, bila još uvek vezana pupčanom vrpcom za majku! (VIDEO)

SVE SRPSKO IM SMETA: Uništen mural sa likom Novaka Đokovića na Kosovu i Metohiji! (FOTO)

Izvor: RINA
Foto: RINA

YOU MAY LIKE