Chicago
73°
Mostly Cloudy
6:37 am6:48 pm CDT
Feels like: 73°F
Wind: 7mph E
Humidity: 66%
Pressure: 30.08"Hg
UV index: 0
SatSunMon
73/59°F
70/63°F
70/61°F

Published 3 weeks ago

By Serbian Times

OVO SU BRAT I SESTRA POVREĐENI U EKSPLOZIJI U SMEDEREVU: Nikola ima povredu oba oka, na jednom ne vidi!

Nikola P. (25) i Miljana P. (22) povređeni su u eksploziji koja se dogodila sinoć u Smederevu kada je oko 20.30 sati Đorđe A. (57), njihov stanodavac, aktivirao eksploziv ispred stana u kom su živeli i razneo se. Nikola P. zadobio je tešku povredu oka i kako su jutros saopštili iz bolnice, izgubio je vid.

Nikola P. nije životno ugrožen nakon detonacije. Dobio je povrede stomaka koje su okarakterisane kao teške telesne, ali je on u svesnom stanju i komunikativan je, kazao je jutros dr Željko Smiljanić.

„Muškarac ima višestruke povrede po telu od šrapnela, svuda po telu su mu geleri, od glave, grudnog koša, trbuha i ekstremiteta. Nakon inicijalne dijagnostike uradili smo operaciju i izvadili mu nekoliko šrapnela iz prednjeg trbušnog zida. Srećom, nema povrede unutrašnjih organa, nije imao unutrašnje krvarenje i nije životno ugrožen. Ali, ima povredu oba oka, a na jednom će najverovatnije trajno izgubiti vid, za drugo je dijagnostika u toku i videćemo šta će kolege u Beogradu uraditi, da li će uspeti da mu sačuvaju vid“, navodi dr Željko Smiljanić, pomoćnik direktora Opšte bolnice Smederevo.

Miljana P. dobila je lakše povrede, odnosno posekotine na licu.

„Urađena je inicijalna dijagnostika i nema znakova povrede vitalnih organa, stabilnog je opšteg stanja i van životne opasnosti. Posekotine ima i po glavi i po rukama, svuda. Kod nje nije bilo potrebe za bilo kakvom hirurškom intervencijom“, navodi dr Smiljanić.

Kako su nam jutros ispričale komšije, sve se odigralo oko 20.30 kada je Đorđe A. došao ispred stana u kom su brat i sestra živeli sa ocem Aleksandrom P. i još jednim detetom. Na svu sreću dete nije bilo u stanu u trenutku eksplozije.

„Dve godine nisu plaćali stanarinu, nije mogao da ih istera. Dolazio je, nisu hteli da mu otvore. Otac, sin, ćerka i ćerkino dete su živeli tu. Dete je srećom bilo ispred, a retko je bila ispred. Kucao je na vrata, a oni nisu otvorili. Od drugog sprata na gore su polomljena vrata. Trebalo je da izađem u 8.40, to se desilo u 8.35. Sreća da sam izašao ranije. Pola stana mi je u haosu. Od detonacije je mom psu naprsla noga. Ne može niko da uđe u stan bar još nekoliko sati. U mojoj sobi je katastrofa, pukla je cev, dnevna soba je katastrofa. Ono što je čudo je da nijedna ikona nije taknuta. Mene je sam Bog spasao. On je bio u hodniku“, priča nam komšija Aleksandar Kojšor, koji živi ispod stana u kom je bila eksplozija.

Stanarka susedne zgrade ispričala da je detonacija podsetila na bombardovanje.

„Sva sam se tresla kada sam čula detonaciju, zvučalo je kao da je bombardovanje“, kazala je ona.

POVEZANE TEME:

OVO JE ĐORĐE, BOMBAŠ IZ SMEDEREVA: Komšije otkrile kakav je bio, stanari mu dugovali 7.000 evra! (FOTO)

DETALJI EKSPLOZIJE U SMEDEREVU: Vlasnik se posvađao sa stanarima zbog kirije, pa bacio bombu!

STRAVIČNA EKSPLOZIJA U SMEDEREVU: Razneseno 3 sprata zgrade, jedna osoba preminula, a još dve su povređene! (VIDEO)

Izvor: Nova.rs
Foto: Privatna arhiva

YOU MAY LIKE