Chicago
75°
Partly Cloudy
6:37 am6:48 pm CDT
Feels like: 75°F
Wind: 8mph ENE
Humidity: 64%
Pressure: 30.08"Hg
UV index: 1
SatSunMon
73/59°F
72/63°F
70/61°F

Published 2 months ago

By Serbian Times

OVO SU BEBA DŽIN I MAJKA HEROJ: Suzana rodila sina od preko 6KG, dugačkog 68 centimetara! (FOTO)

Na svet u Gornjem Milanovcu došla je beba rekorder. Maleni Pavle i nije baš toliko mali jer se rodio sa 6.420 grama, a dugačak je čak 68 centimetara. Majka Suzana Kučina pravi je heroj koja je izdržala sve napore kako bi svog sina donela na svet.

-Ovo je moje treće dete, prvo dvoje su bili normalne težine oko 3.700 grama, ali nas je ova beba sve iznenadila. Nismo očekivali da će biti baš ovako krupan. Ja kao majka sam ponosna na svog mališana i što je sve prošlo kako treba. Daćemo mu ime Pavle, kaže za Suzana.

Ona dodaje da je tokom trudnoće u većini slučajeva sve bilo u redu, sem što se malo teže kretala. Dobila je i ranije kontrakcije, ali je sve herojski izdržala i čak nekoliko dana prešla termin dok je Pavle odlučio da dođe na svet.

-Nije bilo razlike u odnosu na druge dve trudnoće. Možda jedino što sam malo više jela, ali samo slane obroke i bila sam usporenija. Sad znam i zašto, jer je beba bila baš velika. Ne znamo kako je toliko puno porasla, ali smo presrećni. Najvažnije je samo da je sve prošlo kako treba, kaže ova srećna majka uz osmeh.

Doktor Dragan Perišić koji je obavio porađaj ističe da nije bilo većih komplikacija tokom porođaja.

-Krenuli smo prirodno, ali zbog veličine bebe porođaj se završio carskim rezom. S obzirom na kilažu, dužinu, obime, ovo je zaista prava retkost da se rodi jedna takva beba. I mi smo srećni što je sve prošlo kako treba i što su majka i dečak dobro, rekao je dr Perišić.

Inače, ova zdravstvena ustanova poznata je po krupnim bebama. Pre određenog vremena ovde se rodila beba od pet kilograma, ali svi dobro pamte i malog džina pr enekilo godina koji je imao 5.900 grama, međutim Pavle je definitivno rekorder i jedna od najvećih beba u istoriji Srbije.

PROČITAJTE VIŠE:

POTRESNO ISKUSTVO JOVANKE U KENIJI: Deca dolaze gladna u školu, nemaju vodu, ali njihovi pogledi kriju neizmernu snagu! (FOTO)

POTRESNA PRIČA MARKA IZ KRALJEVA: Nakon 14 godina borbe dobio je novo srce, jedan poziv promenio je sve! (VIDEO)

SRCEPARAJUĆA SCENA IZ POPLAVLJENE SLOVENIJE: Dečak sa plavim kišobranom na ovaj način dočekao spasioce! (FOTO)

Izvor: RINA
Foto: RINA

YOU MAY LIKE