Chicago, IL
39°
Clear
6:25 am5:40 pm CST
Feels like: 30°F
Wind: 13mph S
Humidity: 44%
Pressure: 30.32"Hg
UV index: 0
11 pm12 am1 am2 am3 am
37°F
37°F
34°F
34°F
34°F
FriSatSunMonTue
46°F / 36°F
55°F / 45°F
66°F / 50°F
68°F / 43°F
46°F / 36°F

Published 3 months ago

By Serbian Times

OVO JE HEROJ IZ ODŽAKA: Stevan je usred noći seo u auto i spasio živote trudnici i njenim blizancima! (VIDEO)

Stevan Silađev iz Odžaka spasio je život svojoj komšinici i njenim bebama, trudnici iz Odžaka koja je nosila blizance, a kojoj je pukao vodenjak i krenuo prevremeni porođaj u sedmom mesecu trudnoće. U automobilu Silađeva odvijala se filmska priča na putu Odžaci – novosadska Betanija, a on je za RTV opisao kako se sve to događalo u noći 2. na 3. decembar.

-Moja komšinica Marina S. prevremeno je rodila bebu, svoje treće dete na zadnjem sedištu mog automobila i to na krivini kod mesta Rumenka, ujutru oko dva sata 3.decembra – kaže on i dodaje:

-Sama je svoje dete dočekala na rukama, neverovatan prizor! Na krivini sam začuo plač bebe i bili smo svi uplakani i srećni što se čuje da je beba živahna. Međutim, kako je moja komšinica nosila blizance, drugo bebče je ostalo u stomaku… tu sam bio van sebe, ali pribran da nas bezbedno dovezem do bolnice, jer je porođaj bio prevremen. Njena majka, baka, sedela je na mestu suvozača i ona je asistirala pri porođaju koliko je mogla tako okrenuta nazad prema svojoj ćerki… svi smo strepeli od neizvesnosti da li će sve na kraju biti dobro.

Stevan dalje priča:

-Pošto sam vozio automobil preko svih ograničenja, u međuvremenu sam dobio policiju na telefon koja je brzo reagovala i novosadska patrola me je presrela na ulasku u Novi Sad iz pravca Rumenke i vozila ispred nas kako bi nam raskrčila put. Doktori su nas čekali u dvorištu porodilišta Betanija, u kolima su presekli pupčanu vrpcu i Marinu odvezli hitno u operacionu salu, gde je carskim rezom rodila dečaka Vasilija, njeno četvrto dete. Bebu koju je rodila u automobilu nazvala je Viktor, kao simbol borbe i pobede – ispričao je Silađi za RTV.

Majka i bebe blizanci Viktor i Vasilije se nalaze u novosadskom porodilištu, pod nadzorom lekara, budući da su rođene prevremeno i zahtevaju određen medicinski tretman.

PROČITAJTE VIŠE:

SRPSKA, A MEĐU NAJBOLJIMA NA SVETU: Borko ima 5.000 stabala kruške, a ovo je njegova tajna za vrhunsku viljamovku!

MLADIĆ ČESTITKOM OCU ZA ROĐENDAN GANUO SRBIJU: “Još čuvam tvoja pisma sa ratišta i u tom haosu si znao da budeš roditelj!”

BRAĆA HEROJI O KOJIMA BRUJI HRVATSKA: Bez razmišljanja skočili u hladnu reku i spasili čoveka!

Izvor: Kurir
Foto: Printscreen Youtube

YOU MAY LIKE