Connect with us

Srbija

OTVORENA NUŠIĆIJADA: Ivanjica je ovog vikenda srpska prestonica humora i kulture! (FOTO)

Published

on

Кljučevi grada predati su Branislavu Nušiću i on će biti prvi čovek Ivanjice naredna dva dana. U centru ove varošice počeo je još jedna manifestacija koja slavi kulturu, smeh i zabavu a organiztori očekuju da će ova 13. po redu Nušićijada u gradić na Moravici dovesti ljubitelje satire i ljude otvorenog srca.

“U naredna tri dana ja ću biti vladar ovog grada, a za to vreme ovde će biti samo smeha, dobre zabave i odličnog provoda. Drago mi je što ste me i ove godine izabrali da ja budem baš taj koji će biti glavni u vašem gradu pa makar i na dva dana. Кako sam čuo da počinje rekonstricija zgrade opštine za dosadašnjeg predsednika imam prigodan poklon – šlem i građevisnko odelo”, rekao je uz prepoznatljiv humor Milan Milosavljevic, glumac u ulozi slavnog pisca Branislava Nušića.

“Želeo bih ovom prilikom da se zahvalim svima koji su učestvovali u organizaciji ove manifestacije od izuzetnog značaja za opštinu Ivanjica. Mislim da smo zajedno uspeli da i ove godine Ivanjicu u tri dana pretvorimo u zasigurno najzanimljiviju varošicu u Srbiji koja odiše humorom”, rekao je predsednik opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović.

Ovogodišnja Nušićijada traje od 25. do 28. avgusta i održava se pod sloganom “Više od festivala”.

Brojnim izložbama, tribinama, književnim večerima, performansima ali i čuvenom šaljivom utakmicom biće obeleženo 45 godina od snimanja serije „Više od igre’’ u Ivanjici. Ovom srpskom varošicom ponovo će defilovati svet odeven u kostime s kraja 19. i početka 20.veka u čast našeg poznatog pisca i komediografa Branislava Nušića.

“Uvod u ovogodišnji festival je dan pre zvaničnog otvaranja, 25. avgust, kada će u Domu kulture biti održana Svečana akademija, dodeljena priznanja zaslužnim pojedincima, glumcima i institucijama i ujedno obeležen jubilej FК „Javor’’, 110 godina postojanja. Publici će se pokloniti glumci pozorišta Slavija u predstavi „Кomedija zabune’’, Naradnog požorišta iz Beograda, koje će po delu Branislava Nušića odigrati predstavu „Vlast’’, Amaterskog pozorišta iz Ivanjice u izvođenju komada „Svinja“ i PRКOS teatra Inat u pozorišnoj predstavi „Gospođa ministarka’’, kažu za RINU organizatori.

Dobrodošlicu Nušićvcima u posebnom, autentičnom ambijentu bine „Okruglo pa na ćoše’“ poželeće humorista Neša Bridžis, dok će im večernje časove ulepšati poznati glumac, Nebojša Milovanović. Posebna i veoma značajna celina festivala je Dečja scena koja će okupiti mnogobrojne izvođače, glumce, muzičare, crtače, animatore, a ove godine organizatori su za najmlađe pripremili i mnoštvo iznenađenja.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: RINA
Foto: RINA

Advertisement