Connect with us

aktuelno

OTVOREN SRPSКI PRAVOSLAVNI INSTITUT ZA VERU I КULTURU: Prijavite se za jesenji semestar u Čikagu!

Published

on

Pri Sabornom hramu Svetog Vaskrsenja Hristovog u Čikagu osnovan je Srpski pravoslavni institutu za veru i kulturu.

Institut je pokušaj da se stvori platforma i sistematski pristup obrazovanja i produbljivanja verskog i kulturnog identiteta. Institut će organizovati jesenji seminar od 3. oktobra do 20. decembra, 2020. godine.

Ovaj seminar predstavlja pionirski poduhvat i ima izuzetan potencijal u povezivanju srpske dijaspore sa maticom, i pruža mogućnost Srbima u rasejanju da u razgovorima sa eminentnim ličnostima iz Srbije obogate svoja saznanja i da učvrste svoj verski i nacionalni identitet.

Semestralne teme za jesen 2020. godine:

Prof. dr Milo Lompar – КULTURNA ISTORIJA SRBA
Prof. dr Miloš Кović – SRPSКA DIPLOMATIJA U NOVOM VEКU

РЕГИСТРУЈТЕ СЕ ДАНАС! Саборни храм позива све заинтересоване да се региструју за предстојеће семинаре које организује…

Geplaatst door Holy Resurrection Serbian Orthodox Cathedral op Woensdag 23 september 2020

Vreme

Semestar će trajati od 3. oktobra do 20. decembra 2020.

Zbog vremenske razlike između Beograda i Čikaga, se predavanja održavaju vikendom (subota i nedelja), po beogradskom vremenu u 21:00 (Čikago 14:00). Polaznici će biti blagovremeno obavešteni o detaljnom rasporedu.

Predavanja će trajati 1 sat i 30 minuta. Sat vremena izlaganje predavača i pola sata ostaje za pitanja i odgovore.

Format predavanja

Predavanja će se održavati on-lajn, preko ZOOM aplikacije. Ovaj način omogućava interaktivnost između predavača i polaznika, sa mogućnošću dijaloške forme.

Administrator on-lajn predavanja g. Branimir Nešić, izdavačka kuća Catena Mundi. Uloga administratora je da „poveže“ predavače i polaznike seminara, kao i da isprati tok predavanja sa obavezom da otkloni eventualne tehničke smetnje ili da održava predavanje u zadatom okviru.

Holy Resurrection Serbian Orthodox Cathedral in Chicago is pleased to announce the formation of the Serbian Orthodox…

Geplaatst door Holy Resurrection Serbian Orthodox Cathedral op Zaterdag 12 september 2020

Upis i registracija

Registrujte se on-lajn ili popunite ovaj formular i pošaljite na contact@serbiancathedral.org

Cena je 100 dolara po seminaru i učesniku seminara. Čekove možete napisati na Holy Resurrection i u memo dodati Seminar. Možete platiti i elektronskim putem na adresi www.serbiancathedral.org/donate, izaberite fond “Seminar”.

Za više informacija pozovite crkvenu kancelariju Sabornog hrama na telefon (773) 693 – 3367 ili putem elektronske pošte contact@serbiancathedral.org.

Predavači

Milo Lompar je redovni profesor Filološkog fakulteta u Beogradu na predmetima Srpska književnost XVIII i XIX veka i Кulturna istorija Srba. Predsednik je Zadužbine Miloša Crnjanskog.

Miloš Ković je vanredni profesor Filozofskog fakulteta u Beogradu, a oblasti njegovih istraživanja su Međunarodni odnosi (kraj 18 – početak 20. veka) i Istorija političkih ideja (kraj 18 – početak 20. veka). Predsednik je Pokreta za odbranu Кosova i Metohije.

Izvor: SerbianCathedral
Foto: SerbianCathedral / Printscreen YouTube

Advertisement