Chicago, IL
52°
Fair
6:36 am5:31 pm CST
Feels like: 48°F
Wind: 7mph N
Humidity: 47%
Pressure: 29.71"Hg
UV index: 3
3 pm4 pm5 pm6 pm7 pm
50°F
50°F
48°F
45°F
45°F
FriSatSunMonTue
45°F / 25°F
37°F / 32°F
55°F / 37°F
61°F / 52°F
64°F / 48°F

Published 1 year ago

By Serbian Times

OTKRIVENO KO JE SKANDIRAO “UBIJ SRBINA”: Oglasio se organizator dečijeg turnira, doneta drastična odluka!

Dečija futsal ekipa Splita, čiji su članovi skandirali “Ubij Srbina” na utakmici odigranom na Ilidži, sankcionisana je i neće učestvovati na ovom takmičenju, potvrdili su organizatori, prenosi Kliks.ba.

Organizator turnira Almir Prguda rekao je da ekipa iz Splita, čiji su igrači uzvikivali “Ubij Srbina” ni u budućnosti neće imati pravo da učestvuje na ovom turniru.

Ovaj nemili događaj na terenu nije povezan sa još jednim incidentom u hotelu. Na sreću, turnir je danas nastavljen nakon sinoćnjeg incidenta kada je u hotelu na Ilidži napadnuta grupa iz Beograda u kojoj su bili roditelji dece koja igraju za FK Zvezdara.
Epilog su četiri uhapšene od strane sarajevske policije. U incidentu je lakše povređen jedan Srbin.

U međuvremenu sarajevska policija je identifikovala i pozvala na informativni razgovor još četiri osobe koje se dovode u vezu sa napadom koji se sinoć odigrao na Ilidži, piše Kliks.

Nakon kriminalističke obrade biće odlučeno da li će i oni biti uhapšeni i osumnjičeni za učešće u incidentu. U otkrivanju počinitelja policiji su pomogle nadzorne kamere s okolnih objekata.

Inače, ekipa Zvezdare donela je odluku da nastavi sa igranjem turnira.
Pored gradonačelnika Sarajeva Benjamine Karića, ekipu je u hotelu posetio i kantonalni ministar kulture i sporta Samir Avdić, koji je Beograđanima pružio podršku i uputio im izvinjenje uz poruku da su svi dobrodošli u Sarajevu.

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić je kazao da su obišli čoveka koji je povređen i da mu je pružena medicinska njega.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

“Stigao sam ovde obratio se deci i trenerima i uputio jedno iskreno ljudsko izvinjenje i ponovo još jednom, rekao da je Sarajevo otvoren grad i da je svako dobro došao u njega i sigurno da će tako ostati”, naglasio je Avdić.

Podsetimo, u sarajevskom naselju Ilidža, gde se održava regionalni dečji turnir u fudbalu, došlo je do napada na Beograđane u hotelu “Hils” u kome su smešteni. Grupa navijača sa fantomkama upala je u hotel i odmah napala muškarca koji je kod sebe imao zastavu FK Zvezdara, učesnika turnira.

Naprskali su ga suzavcem, dok je bio u društvu supruge, a kada su mu roditelji ostale dece skočili u zaštitu, huligani su ih “izvukli” napolje, gde ih je čekalo “pojačanje” od još jedne veće grupe navijače naoružanih noževima i bakljama. Došlo je od tuče…

POVEZANE TEME:

DEČACI SKANDIRALI “UBIJ SRBINA” TOKOM UTAKMICE: Nakon utakmice se dogodio napad na Srbe

PONOVO NAPAD NA SRPSKU DECU I RODITELJE: “Samo smo vas Srbe čekali”

Izvor: Kurir
Foto: Dečaci sa turnira u Sarajevu / Printscreen YouTube

YOU MAY LIKE