Chicago
70°
Partly Cloudy
6:41 am6:43 pm CDT
Feels like: 70°F
Wind: 11mph NE
Humidity: 80%
Pressure: 30.04"Hg
UV index: 0
TueWedThu
72/63°F
66/63°F
66/59°F

Published 4 months ago

By Serbian Times

OTKRIVENI DETALJI TRAGEDIJE: Dečaci koji su se udavili na Adi skočili sa pontona u duboku vodu punu trave!

Dvojica šesnaestogodišnjih dečaka, koji su se u utorak utopili na Adi Ciganliji, skakali su sa pontona na mestu koje ni u sezoni nije predviđeno za kupanje, rekao je Marko Mladenović, komandir ronilačnkog voda u ronilačkoj jedinici Žandamerije. On je apelovao na mlade da to ne rade.

Dvojica dečaka bili su učenici Saobraćajne škole u Zemunu i Tehničke škole „Lola“ u Železniku, koji su sa društvom slavili kraj školske godine na Adi.

Oni su ne nalazili na početku jezera na Adi Ciganliji, gde inače nije dozvoljeno kupanje ni u sezoni. Komandir ronilačkog voda Žandarmerije objasnio je da su skakali sa pontona gde kajakaši imaju svoje treninge.

„Naše vode nisu prozirne kao more, ne zna se šta je dole. Mogu da se ubodu, upadnu u duboku travu kao što je slučaj verovatno bio ovde. U tom slučaju nastane panika i povuku jedan drugog u vodu“, rekao je Mladenović.

PROČITAJTE VIŠE:

On je apelovao na mlade da ne koriste neuređena kupališta, da vode računa o bezbednosti i ne ulaze u vodu u alkoholisanom stanju.

Istakao je da se ne ulazi u vodu za davljenikom ukoliko dođe do davljenja, jer osoba koja se bori za život može da povuče za sobom onoga ko pokušava da joj pomogne. Umesto toga savetuje da se pozove pomoć ili davljeniku pruži čvrsti predmet ili uže, pomoću kog može da se izvuče na obalu.

U slučaju dvojice dečaka koji su se utopili u utorak kaže da je dežurna ekipa ronilaca Žandarmerije vrlo brzo izašla na teren, ali da je već bilo kasno. Dodaje da je ronilac za pet minuta pronašao oba utopljena tela.

Upitan koje vode su najopsnije, pripadnik Žandarmerije kaže da treba računati da su sve opasne.

„Najopasnije su reke sa brzim tokovima. Ali ni jezera nisu bezbedna kada se površinski sloj vode ugreje a mi sakanjem probijamo taj topli sloj i ulazimo u hladni kada adolazi do šoka ili zastoja srca“, objasnio je Mladenović.

POVEZANE TEME:

OVO JE RUSKINJA UBIJENA SA DETETOM U PANČEVU: Olga je u Srbiju došla u potrazi za poslom i boljim životom!

KATASTROFA U ZAPADNOJ SRBIJI: U Kosjeriću poplavljene desetine kuća, pod vodom i put za Valjevo! (FOTO)

TEŠKA SUDBINA SAMOHRANE MAJKE: Ivana živi sa troje dece u garaži, nemaju kupatilo, kupaju se u koritu! (VIDEO)

Izvor: N1
Foto: MUP Srbije

YOU MAY LIKE