Chicago
61°
Partly Cloudy
5:15 am8:22 pm CDT
Feels like: 59°F
Wind: 11mph N
Humidity: 68%
Pressure: 29.9"Hg
UV index: 0
WedThuFri
70/57°F
70/55°F
75/59°F

Published 4 weeks ago

By Serbian Times

OTKRIVENA TAJNA PEVAČA LETA 3: Oca su mu kao dete spasili iz ustaškog logora, potiče iz srpskog sela!

Prenosimo tekst novinara Borisa Rašete sa zagrebačkog portala “24 sata”, u kojem piše o dva brata od strica, čuvenom advokatu Čedi Prodanoviću, Srbinu iz Zagreba, i Zoranu Prodanoviću Prlji, pevaču sada slavne riječke grupe Let 3, koja je sa pesmom „Mama ŠČI!“ ušla u finale Evrovizije.

Zoran Prodanović Prlja i Čedo Prodanović su rođaci – i to bliski. Sinovi su dvojice braće između kojih, doduše, postoji generacijska razlika.

„Prlja je mlađi od mene“ kaže Čedo Prodanović, „ali je katkad došao prespavati kod moje majke kad bi došao u Zagreb. Mi smo sinovi dvojice braće. Nismo odrastali zajedno ali smo zajedno proveli dosta vremena“.

Obiteljska priča njihovih očeva je u punom smislu riječi filmska. Prodanovići potiču iz Šeovice, sela naseljena Srbima, pokraj Pakraca. Početkom Drugog svjetskog rata taj je kraj bio izložen ustaškom teroru, pa je tamo formiran i prvi partizanski odred u Slavoniji.

„Moj tata je otišao u partizane sa starijim bratom“ priča dalje poznati odvjetnik, „… a ustaše su pokupile majku, ubili mog djedu i brata. Prljinog oca koji je tada imao šest godina odveli su u logor sa sestrom koja je bila nešto starija. Ne mogu se sad sjetiti je li to bio Jasenovac ili neki drugi logor u blizini. Djecu je iz logora izvukao neki dobar čovjek iz Crvenog križa. On je izvlačio tu djecu i smještao ih kod obitelji koje su ih htjele primiti. Mještani su ih potom slali od kuće do kuće. Majka je poslana u Njemačku, na rad, ali je otuda, kao nepismena žena – dobivši odmor – dopješačila u Hrvatsku i pokupila to dvoje djece. A čovjeka koji je spašavao djecu ustaše su uhvatili u laži, pa su ga ubili…“

PROČITAJTE VIŠE:

Prljin je otac tako preživio rat, nakon čega je otišao u Rijeku. Upisao je srednju pomorsku školu, bio neko vrijeme na torpednom čamcu, a kasnije završio i neki drugi faks pa je postao direktor jedne tvrtke. Prljina majka je podrijetlom s Korčule.

„Prlja je jako talentiran i vrlo svestran čovjek“ nastavlja Prodanović. „U Fedri je, svojedobno, igrao jednu od glavnih uloga. Radio ju je Ivica Buljan, obišli su s tom Fedrom ‘pola sveta’. Paolo Magelli je kazao kako je Prlja bolji od 90 posto profesionalnih glumaca. S tim su komadom pobjeđivali na festivalima u Španjolskoj, u Caracasu, na mnogo mjesta. Muziku, koja se svira na partvišu, napisao je Mrle. Prlja se nije u životu ubijao od škole, ali je izrazito nadaren čovjek. Dok sam imao jazz emisiju na Yammatu, jednom sam ih pustio uz napomenu kako je to mala privatizacija i sukob interesa. Prije par godina sam ih gledao u Laubi, bio je to sjajan performance, apsolutno na vrhunskoj svjetskoj razini. Lauba je bila puna, oni imaju svoju publiku koja točno zna što želi…“

„Prlja je kuler“, kaže Ćedo Prodanović, opisujući rođaka koji će uskoro na Euroviziji doživjeti vjerovatno najveći trenutak karijere, a ako kojim slučajem pobijede – kladionice zasad ne predviđaju takav ishod – i najveći.

POVEZANE TEME:

VELIKO OTKRIĆE KRAJ TREBINJA: Pronađene mošti Svete Ane, majke Svetog Vasilija Ostroškog!

BRAČNI PAR U PRITVORU: Dete prijavilo oca i maćehu da su ga išibali prutem jer nije uradio domaći!

SRBIJA U FINALU EVROVIZIJE: Luke Black prošao dalje, ove zemlje dobile najviše glasova!

Izvor: 24Sata.hr
Foto: Printscreen Instagram @let_3

YOU MAY LIKE

SRBIJA SVETSKI ŠAMPION U BASKETU: Amerika pala u finalu posle najvećeg preokreta u istoriji! (VIDEO)
PONOSNO PREDSTAVLJA OTADŽBINU: Jokić govorio o Srbiji, popularnosti u Somboru, pa zbunio odgovorom o Kalemegdanu! (VIDEO)
SRPKINJA I NAJMOĆNIJA ŽENA EVROPE: Udali su je za gej sultana koji joj je oslepeo braću, a onda je njen štićenik preuzeo tron!
OVO JE RUSKINJA UBIJENA SA DETETOM U PANČEVU: Olga je u Srbiju došla u potrazi za poslom i boljim životom!
ANĐEOSKIM GLASOM DIRNULA SRBIJU: Marija (8) otpevala premoćnu pesmu o domovini i raspametila publiku! (VIDEO)
PODRŠKA IZ PARIZA: Francuska teniserka igra u patikama sa srpskom trobojkom i hramom Svetog Save! (FOTO)
GENIJALNI JOKIĆ DOVEO DENVER DO PRVE POBEDE U FINALU: Srpski košarkaš upisao tripl-dabl i oborio rekord star 25 godina (VIDEO)
KOSOVO JE SRCE SRBIJE, NEKA CEO SVET NAUČI: Mirotić poslao moćnu poruku Novaku Đokoviću!